ВАЖЛИВО

Компенсацій за АЧС свинокомплексам в 2020 році не буде

29.01.2020 16:04
2327-banner-t_news

Так вважає заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінекономрозвитку Олена Альшанова, про це повідомив генеральний директор Громадської спілки “Центр підвищення ефективності в тваринництві” Микола Бабенко на своїй сторінці в Facebook.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, ще 18 липня 2019 року розкритикував нечесний механізм державної підтримки аграріїв в 2017-2018 рр., коли кошти отримували не ті, хто реально потребував на підтримку.

За словами Миколи Бабенка, історія повторилася. Стара команда реформованого Мінагрополітики пробує зберегти все як було, лише імітуючи публічність, прозорість та захист інтересів тих, хто потребує зараз допомоги держави.

Очолюваною ним спілкою було запропоновано передбачити в програмі держпідтримки аграріїв 500 млн грн бюджетних коштів на компенсації свинокомплексам за свиней у випадку АЧС. Саме стільки щорічно втрачають свинокомплекси через АЧС.

«Ми сподівалися, що прозора та професійна комунікація бізнесу та реформованого міністерства сприятиме досягненню поставлених цілей. З’ясувалося ж, що це була лише імітація. Проблеми цілої галузі свинарства восьмий рік підряд пробують не помічати прикриваючись придуманими формальними причинами і це роблять ті само люди, що і раніше», – підсумував керівник спілки.

Для довідки:

Громадська спілка «Центр підвищення ефективності в тваринництві» – неурядове об’єднання експертів у тваринництві, підприємств тваринництва, переробки та постачальників, яке представляє інтереси учасників із усіх областей України.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: