ВАЖЛИВО

Компанія, яку запідозрили в преференціях при фумігації зерна на Херсонщині, судиться зі ЗМІ

18.10.2021 19:44
large_V2RIG7sGloh3yZTWBCFmRUAgzXJdpZ1z

Компанія «ЄСВ СЕРВІС» подала в суд на Latifundist Media про захист ділової репутації стосовно новини «У Херсоні одна з компаній отримала преференції в фумігації зерна — зерновики», пише  agronews.ua.

Нагадаємо, що у квітні 2021 р. Latifundist.com опублікував новину про те, що одна з компаній отримала преференції в фумігації зерна в Херсонському порту. Ряд джерел (три анонімні та одне відкрите) повідомили, що митниця під прикриттям силовиків блокує доступ до цієї послуги для фумігаційних компаній. За їх словами, єдиною компанією, яка могла проводити фумігацію, було підприємство «ЄСВ СЕРВІС».

Таким чином ми хотіли звернути увагу учасників ринку на факти можливої корупції за участю митників та силовиків в Херсонському порту.

Тоді ж редакція отримала коментар представника компанії «ЄСВ СЕРВІС», а також відправила запит на митників, на який так і не отримала відповіді. Тобто зі свого боку ми повністю дотримали баланс сторін.

У серпні компанія «ЄСВ СЕРВІС» подала в суд на Latifundist Media з позовом про захист ділової репутації. У документі заперечується ряд тез, як озвучених редакції учасниками ринку, так і вже раніше лунавшими в ЗМІ.

Наприклад, компанія просить пояснити, що означає в контексті директора «ЄСВ СЕРВІС» Василя Падалки «… входить в бізнес-оточення екс-нардепа Руслана Сольвара».

Однак зазначимо, що про цей зв’язок раніше писали ряд суспільно-політичних і ділових ЗМІ, а саме:

???? видання «24 канал» — «Близькі до нардепа компанії розіграли два мільйонних тендери на перевезення вугілля»;

???? видання «Економічна правда» — «Оточення нардепа від БПП розіграло чверть мільярда на вугілля для «Центренерго».

«Хочу звернути увагу на ще один цікавий факт. У день виходу нашої новини Фітосанітарна асоціація України опублікувала пост на своїй сторінці в Facebook, де вказала, що керівництво морського порту «Херсон-порт» відмовляється підписувати листи, що дозволяють ввозити фуміганти ряду компаній. У той час як одна з компаній отримала на це безперешкодний доступ. Не будемо стверджувати категорично про прямий зв’язок між подіями — можливо, просто збіг. Один час, один порт, одна компанія», — зазначає головний редактор Latifundist.com Костянтин Ткаченко.

Слідом за повідомленням асоціації наші колеги з «АПК-Інформ» підготували великий матеріал «Вільна конкуренція для фумігаційних компаній? Ні, не чули», де також звернули увагу на блокування доступу до фумігації в порту для більшості компаній.

???? Редакція Latifundist.com твердо переконана, що факти та події, які можуть свідчити про корупцію, порушення конкурентного середовища або інші зловживання на ринку не повинні замовчуватися, і надалі будуть нами піддаватися розголосу.

Latifundist.com звернувся за юридичною допомогою до відомої юридичної компанії LCF.

Перше засідання по суті розгляду справи відбудеться 19 жовтня.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: