ВАЖЛИВО

Компанія «Прометей» зазнала  втрат активів та товару через агресію рф

28.12.2022 11:07
1593413912_e4fa5fcbbb3b331122de-623x370

Компанія «Прометей» зазнала чималих втрат в активах та капіталі. Втратили товару приблизно на 40-45 млн. доларів і мільйонів 10-15 – в капіталі. Про це в інтерв’ю для agronews.ua. розповів керівник Групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян.

«Земельний банк компанії складає 20 тис. га землі, з них 2 тис. га були окуповані.   Наразі їх звільнили, як і елеватор у Снігурівці. Але він замінований та значно пошкоджений. Сильно постраждали 8 елеваторів, досі в окупації 4 елеватори в Запорізькій області. Сіяти на деокупованих землях також неможливо, вони теж заміновані», – розповів Гороян.

Він додав, що правильне рішення зараз – працювати день і ніч. Команда «Прометея» працювала навіть у день, коли почалася війна.

«Бізнес сьогодні також перетворився на своєрідну війну. Планувати в  ситуації значного дефіциту електрики щось складно навіть до вечора. Наприклад, плануєш відвантажувати зерно в порти з семи елеваторів, але два з них зупинилися через відсутність електроенергії. Підключаються генератори, через два дні зерно прибуває до порту, але вже не працює сам порт – тепер електроенергії немає тут. Горизонт планування скоротився до одного дня», – резюмує керівник Групи компаній «Прометей».

Читайте також: Найближчі два роки стануть вирішальними для агросектору України, – Рафаель Гороян



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: