НОВИНИ

Компанія нардепа для отримання соцгазу пішла на махінацію

27.01.2022 14:31
630_360_1596618885-406

Компанія “Клуб Сиру”, що належить співвласникові мережі АЗС WOG нардепу Степану Івахіву (група “За Майбутнє”), через тиждень після введення держрегулювання цін на газ змінила свій КВЕД на виробництво молока, щоб отримати 166 тис. куб. м “соціального” газу за пільговою ціною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані єдиного реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції, пише agronews.ua.

Запис про зміну основного виду діяльності – КВЕД – датований 6 січня.

До цього компанія спеціалізувалася на оптовій торгівлі молочними продуктами, яйцями, олією та жирами (КВДЕ 46.33). Після 6 січня КВЕД було змінено на 10.51 – переробка молока, виробництво сиру та олії. Саме КВЕД 10.51 потрапляє під наказ Мінагро про “соціальний” газ.

Згідно з повідомленням Міністерства аграрної політики, на лютий “Клуб Сиру” Івахіва отримав квоту на 166 тис. м3 природного газу за пільговою ціною.

Рішення поширюється на компанії, для яких основним видом діяльності є виробництво борошна пшеничного першого сорту, молока пастеризованого жирністю 2,5% (у плівці), хліба житньо-пшеничного, яєць курячих категорії С1, птиці (тушки курячої), а також батону та соняшникової олії, які були внесені у відповідний перелік також 30 грудня.

При цьому дія цієї постанови має тривати до кінця карантину Covid-19, але не довше кінця квітня 2022 року.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: