ВАЖЛИВО

Компанія BASF виводить на ринок новий середньоранній гібрид озимого ріпаку

20.04.2023 13:07
INV1199

Департамент BASF Agricultural Solutions презентує українським аграріям гібрид озимого ріпаку ІНВ1199 бренду InVigor®. Він є стійким до розтріскування стручків, а одна з головних його переваг — стійкість до фомозу завдяки наявності гена Rlm7. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише  agronews.ua.

«Ми в BASF старанно працюємо над розробкою гібридів, які матимуть не лише цінову перевагу, високу врожайність, але й будуть високоадаптивними для вирощування у різних регіонах України. Попит на олійні не падає — у сезоні 2022–2023 озимого ріпаку висіяли на майже 1 млн га. Ми сподіваємося, що новий гібрид допоможе підтримувати практику сталого сільського господарства навіть у найскладніших умовах», — поділився керівник відділу насіння BASF Agricultural Solutions Олександр Яцик.

Потенціал урожайності ІНВ1199 у виробничих умовах сягає 55 ц/га. Про це свідчать дані досліджень у центрі та на заході України. Дослідження в південних регіонах показують гідні результати — 44,7 ц/га у Запорізькій області при дрібноділянкових дослідах і 31,6 ц/га на Миколаївщині у виробничих умовах вирощування.

Гібрид є стійким до низьких температур, що дає йому змогу перезимувати майже без втрати листової маси. При цьому він є і посухостійким завдяки розвитку потужного коріння, що дозволяє зберегти високий потенціал продуктивності при стресових погодних умовах. Середньоранній гібрид ріпаку має низький вміст глюкозинолатів, що позитивно позначається на якості врожаю.

Адаптивність гібрида до умов і строків посіву дає можливість вирощувати його у різних агровиробничих зонах навіть за мінімального обробітку ґрунту.

Відтак, портфоліо BASF Agricultural Solutions Україна поповнилось ще одним новим високопродуктивним гібридом ріпаку традиційної технології вирощування.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: