НОВИНИ

Компанія Vitagro Partner розширює асортимент

26.02.2019 09:58

Компанія Vitagro Partner  розширює асортимент продукції торгової марки Semelita.

В 2019 році компанія вивела на ринок 8 нових сортів насіння, серед них 7 сортів пшениці та 1 сорт сої. Кожен з продуктів має свої переваги, та підібраний у відповідності до потреб господарств у нових умовах змін клімату.  Провідні фахівці з насінництва та агрономи компанії впевнені, що обираючи нові високоврожайні сорти фермерські господарства можуть вийти на нові  показники врожайності та прибутковості.  А застосовуючи  засоби захисту нового покоління під торговою маркою Bayton зможуть бездоганно забезпечити надійний  захист від бур’янів та шкідників.

Кожний з представлених сортів насіння має свої особливості.

ЛІГА ОДЕСЬКА (Оригінатор: Селекційно-генетичний інститут – Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення НААН України, м. Одеса )

Сорт має високий генетичний потенціал урожайності та якості зерна, що найбільш повно реалізується при інтенсивній технології вирощування. Забезпечив урожайність 7,8-11,8 т/га з перевищенням національних стандартів на 12,1-13,0%. Витримує екстремально посушливі умови. За якістю зерна – сильна пшениця, сила борошна 366-388 о.а. Має високу стійкість до осипання та проростання зерна в колосі при перестої. Вирізняється високою продуктивною кущистістю (726-848 стебел на м2), із середнім рівнем продуктивності колосу (1,2-1,6 г зерен з колосу).

ПШЕНИЦЯ ОЗИМА  «МЕСКАЛЬ»  Оригінатори: «Лімагрейн Юроп», «Нікерсон Інтернешнл Рісьорч СНС»,  Франція

Новий топовий сорт компанії Лімагрейн, який прийшов на заміну відомому сорту Колоніа. За інтенсивної технології Мескаль може продукувати до 14 т/га продовольчого зерна групи В (з легкістю долає відмітки у 11-12 т/га у товарних посівах).  Особливість сорту полягає у відмінній  зимостійкості , високий коефіцієнт кущіння, добре переноситься посухостійкість. Сорт компенсаційного типу і здатний формувати продуктивність за рахунок компенсації різних елементів продуктивності. Особливо виражена стійкість до хвороб: борошнистої роси, іржи бурої, фузаріозу.

ПШЕНИЦЯ ОЗИМА «НОТА ОДЕСЬКА»

Оригінатор: Селекційно-генетичний інститут – Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення НААН України, м. Одеса

Забезпечує врожайність 7,6-10,8 т/га, що вище національних стандартів на 8,0-15,1%. Сорт з оригінальною морфоструктурою  універсального типу. Відносно висока витривалість до низьких і середніх агрофонів (тип реакції сорту Писанка). Не осипається, високостійкий до проростання на пні.

ПШЕНИЦЯ ОЗИМА «ПЕРЕПІЛКА»

Оригінатор: Селекційно-генетичний інститут – Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення НААН України, м. Одеса

Сорт нового покоління високоінтенсивного типу, степової та лісостепової екології. За роки випробування в Інституті урожайність склала 8,87-11,4 т/га. Вирізняється доброю морозо-, зимостійкість – на рівні стандарту Альбатрос одеський. Виняткова посухостійкість (значно вища, ніж у сортів-стандартів в степовій зоні). Сорт належить до групи сильних сортів пшениці: «сила» борошна 340-420 о. а., висока загальна оцінка хліба. Придатний для всіх типів грунтів

ПШЕНИЦЯ ОЗИМА «РЕБЕЛЛ»

Оригінатор: «РАЖТ», Франція.

Унікальність сорту полягає у здатності формувати високий врожай (в межах 75-91 ц/га залежно від зони вирощування) за рахунок стабільного формування від 4 до 6 продуктивних стебел. Крім того, має генетично закріплені ознаки формування зерна високої хлібопекарської якості.
Сорт інтенсивного типу з відмінними адаптивними якостями до різних типів ґрунтів України. Завдяки своїй винятковій пластичності – сорт входить в п’ятірку найпопулярніших в Європі. Характеризується високою стійкістю до вилягання та осипання зерна в колосі. Має високу морозостійкість та посухостійкість. Стійкий  до хвороб:  фузаріозу колоса, бурої листкової іржі та борошнистої роси.

 ПШЕНИЦЯ ОЗИМА «РЖТ РЕФОРМ»

Оригінатор: «РАЖТ», Франція.

Високопродуктивний середньопізній сорт хлібопекарської озимої пшениці (клас А) інтенсивного типу. Абсолютний бестселер у Центральній та Західній Європі. Завдяки пластичності, у Чехії за кілька років вийшов на друге місце за посівними площами в озимому клині.

Висока стійкість до хвороб:  стійкість до борошнистої роси, бурої іржі, фузаріозу колосу. Високостійкий до вилягання та осипання зерна в колосі. Характеризується високою здатністю до продуктивного кущення (від 4 до 6 стебел), причому як осіннього, так і весняного. Високоадаптивний, універсальний до строків посіву та типів ґрунтів.  Придатний для всіх типів ґрунтів.

ПШЕНИЦЯ ОЗИМА «РІВЕРО»

Оригінатор: «Нордзаат Заатцухт ГмбХ & Ко. КГ», «Заатен Юніон», Німеччина

Новий топовий сорт компанії Заатен Юніон високоінтенсивної групи з потенціалом врожайності 135 ц/га. Має добрі хлібопекарські якості – група В. Наділений генетично закріпленими ознаками посухостійкості, стійкості до осипання, проростання на пні. Має відмінну стійкість до  хвороб: борошнистої роси, жовтої іржі. Середньостійкий до фузаріозу колосу.                                                                           

СОЯ «ПАНОРАМА»

Оригінатор: «Севіта Дженетікс», Канада

Компанія має ексклюзивне право на представленні сорту в Україні.

Середньоранній сорт нової генерації (покращений ДХ 618), інтенсивного типу, універсальний до ґрунтів.  Володіє здатністю швидко утворювати сходи і швидкий початковий ріст. Висока здатність до гілкування (як в Кофу), тому ідеально підходить як до звичайного рядкового, так і широкорядного способу сівби. Генетично стійкий до найпоширеніших хвороб, у т.ч. – склеротініозу та фітофторозу. Стійкий до розтріскування.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: