АГРОФОТО

Компанія «Нібулон» відкрила річковий термінал вартістю $22 млн

13.06.2020 16:11
Нибулон3

Компанія «Нібулон» відкрила новий зерновий річковий термінал у с. Мар’янське Апостолівського району Дніпропетровської області. Про це повідомила прес-служба компанії, пише agronews.ua.

Комплекс у Дніпропетровській області має потужність 76 тис тон одночасного зберігання і здатен відвантажувати по 12 тис тон і висушувати по 3,6 тис тон зерна на добу

Підприємство, яке забезпечить робочими місцями більше сотні оcіб, може одночасно зберігати 76 тис тон зерна, щодоби просушувати 3,6 тис тон та відвантажувати на водний транспорт 12 тис тон збіжжя. Загальна потужність мар’янського терміналу становить близько 300 тис тон зерна на рік.

У компанії підкреслили, що введення об’єкта в експлуатацію напередодні нового сільськогосподарського сезону і періоду активного експорту зернових, розвантажить внутрішньообласні та міжобласні автошляхи на понад 12,5 тис автовантажівок- зерновозів.

Зведення комплексу фінансувалось як безпосередньо «Нібулоном», так і за підтримки постійних міжнародних фінансових партнерів компаныъ – Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Загальна вартість інвестицій у термінал склала $22 млн.

«Щоб звести цей об’єкт, виконано колосальний обсяг робіт – забито 3311 паль, забетоновано близько 25 тис кв м площі, змонтовано більше 5 тис тон металоконструкцій, прокладено біля 6,5 км мереж водопроводу та каналізації, 7,5 км мереж газопостачання та більше 95 км мереж електропостачання, збудовано вантажний причал довжиною 150 м», – повідомляють у компанії.

Додатково ще буде виконано днопоглиблення акваторії причалу площею більше 8 га та частини водного підходу до акваторії довжиною близько 1 км. Також буде облаштовано новий додатковий судновий хід на р. Дніпро – водний підхід до акваторії причалу довжиною більше 5 км.

Компанія «Нібулон» активно реалізує масштабну інвестиційну програму відродження суднобудівної галузі і розвитку судноплавства на внутрішніх водних шляхах України з 2009 року. Заналом, у рамках програми вже створено 1500 робочих місць для будівельників з 73 різних організацій.

Завдяки приходу компанії у с. Мар’янське, місцева отримала потужного інвестора – 11 млн грн у рамках соціальної угоди буде направлено на вирішення проблеми водопостачання до населеного пункту. Наразі вже виконана заміна частини старого технічного водопроводу і ведеться підготовка проєкту прокладання нового водопроводу для питної води.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: