ВАЖЛИВО

Компанія «НІБУЛОН» пропонує виявити коронавірус за допомогою агроприладу

23.03.2020 20:30
90172597_2266118783689887_3790236878406418432_n


Компанія «НІБУЛОН» має намір виявляти коронавірус за допомогою одного зі своїх приладів, якими визначає наявність генетично модифікованих організмів в сільгосппродукції. Про це повідомив на своїй фейсбук сторінці генеральний директор компаній «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський.

Проаналізувавши  ситуацію,  поспілкувався з головними лікарями міста та області, вивчив реальний стан медицини, він  визначився  чим реально зможе допомогти. 

«Усі лікарі в один голос сказали,  що потрібні апарати штучної вентиляції легень. Я  знайшов і уклав контракти на придбання 15 таких апаратів. На цьому  не зупинився і пішов далі. Сьогодні, щоб підтвердити наявність чи відсутність вірусу в організмі людини, потрібно здати аналіз, який відправлять у Київ, а потім ще почекати 7-10 днів на результати, і це в штатній ситуації. У період піку захворювань чекати доведеться і до 15 днів. Про наслідки такої ситуації, думаю, розповідати не потрібно…”,- підкреслив він.

В компанії є сучасні прилади, за допомогою яких визначають наявність генетично модифікованих організмів у сільськогосподарській продукції, харчових продуктах і та ін. Мова йде про апарат, який може виявляти коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

“Підключив  своїх інженерів-хіміків вивчити можливість визначати наявність коронавірусу в крові людини. І виявилося, що за допомогою одного з наших апаратів – ампліфікатора CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem, 2017 року виробництва (США) – можна виявляти коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Метод ПЛР є найточнішим для виявлення геномної РНК вірусів, що зараз існують у світі, оскільки аналізує саме специфічний геном SARS-CoV-2, з великою точністю виявлення від 5 цільових послідовностей. Для цього нам потрібно закупити всього лише реагенти для екстракції RNA/DNAVirus і набори для прямого якісного виявлення нової РНК коронавірусу. Що ми негайно і зробили, замовивши їх у кількості 200 проб у Німеччині. Замовив таку кількість , бо не знаю реальну потребу, а фахівці не проявили ентузіазму», – повідомляє Вадатурський.

Компанія  «НІБУЛОН» готова купити і більше реагентів, якщо ініціативу сприймуть і підтримають. Виявилося, що такого рівня обладнання ні в міських, ні в обласних медичних закладах немає.  

Олексій Вадатурський  розповів,  що в Миколаєві  та в інших, не медичних, структурах такі апарати є, як мінімум 3.  Якщо  говорити про Україну в цілому, то таких апаратів до сотні.

За допомогою цього приладу можна аналізувати одночасно 40-48 проб біоматеріалів на наявність вірусу SARS-CoV-2,  за добу можна робити до 400 зразків. Ціна одного такого «задоволення» 25 євро.

“Та головне, лікарі зможуть взяти під контроль ситуацію з пандемією, працюючи на випередження – тестувати людей, виявляти проблему і локалізувати її, лікувати тих, хто цього потребує, а не закривати всіх і чекати склавши руки. Тобто діяти так, як це роблять провідні країни світу і показують, що це дійсно працює… На сьогодні, на щастя, ми вже визначилися з медичним закладом, який готовий прийняти таке обладнання, і я впевнений, що ми зможемо зламати цю закостенілу бюрократичну машину”,- генеральний директор компаній.

Чи потрібно додатково говорити, наскільки це пришвидшить процес виявлення зараження вірусом, і що саме такий підхід допоможе дійсно взяти під контроль його розповсюдження?

“І найголовніше! Ми з вами обов’язково переживемо і цю кризу. Головне, щоб кризи в наших головах не було. І станемо ми ще сильнішими і будемо мати ще більше досягнень. У своєму житті я неодноразово чув: «ти не суднобудівник – не будуй судна», «ти не моряк – не створюй судноплавну компанію». Але, незважаючи на скепсис, я, як аграрій, суднобудівник і промисловець, будував, створював і досягав успіху. Я допомагав, допомагаю і буду допомагати нашій країні, нам із вами. І сьогодні хочу подякувати своїм працівникам за те, що вони мене підтримують у такий складний час. Усе буде добре. Здоров’я і миру нам усім.”,- резюмує Олексій Вадатурський.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: