НОВИНИ

Комісія Укрдержфонду перерозподілила кошти між фермерами Полтавщини

08.12.2020 13:32
16086981_101

8 грудня в Українському державному фонді підтримки фермерських господарств відбулося засідання комісії з питань надання фінансової підтримки фермерським господарствам у зв’язку з необхідністю перерозподілу коштів між фермерськими господарствами Полтавської області. Про це повідомляє agronews.ua.

«4 грудня 2020 року комісією було вирішено надати фінансову підтримку у розмірі 500 тис грн фермерському господарству «Щедрий рік», що на Полтавщині. Але 6 грудня 2020 року єдиний засновник і голова цього ФГ помер, вчора відбулося його поховання. Фактично ФГ «Щедрий рік» втратило свого єдиного засновника і свого керівника, тобто підписанта», – зазначив Валентин Чалий, в.о. генерального директора Укрдержфонду.

Чалий підкреслив, що оскільки сталася така ситуація, де юридично відсутній підписант, тобто особа яка зможе укладати фінансовий договір застави від імені фермерського господарства переможця, то кошти у розмірі 500 тис грн не потраплять до фермерського господарства в якості підтримки, а відтак повернуться до державного бюджету. І комісія має всі підстави, щоб зробити перерозподіл цих коштів серед інших претендентів.

Підсумком сьогоднішього засідання комісії з питань надання фінансової підтримки фермерським господарствам було прийнято рішення розподілити ці кошти між двома фермерськими господарствами Полтавської області.

Нагадаємо, що комісією було розподілено 67 млн грн, передбачених в державному бюджеті на цей рік в якості надання поворотної фінансової безвідсоткової допомоги фермерським господарствам.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: