НОВИНИ

Колишнього керівника регіонального НААН підозрюють у завданні 2 млн грн збитків

15.06.2021 13:40
corn

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України за неналежне виконання своїх службових обов’язків, що призвело до збитків у понад 2 млн грн ( ч.2 ст.367 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише agronews.ua.

За даними слідства, на початку 2019 року державне підприємство уклало договір поставки кукурудзи суб’єкту підприємницької діяльності. Умовами договору передбачалася сплата штрафних санкцій в разі порушення умов поставки.

В подальшому, протягом 2019-2020 років, директор, маючи реальну можливість виконати умови договору у передбачений строк, всупереч своїм посадовим обов’язкам, не забезпечив поставку 1,2 т кукурудзи, що призвело до нарахування 2,3 млн грн штрафної неустойки. Кошти було сплачено з державного бюджету.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань  у Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, що затримано за хабар директора одного з інститутів НААН.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: