ВАЖЛИВО

Колишній чиновник з Енергодара тероризує родину фермерів

15.06.2020 19:46
https://agronews.ua/

Ця історія почалася в 1997 році, коли Григорій Караманов створив фермерське господарство «Деметра» в Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області. На даний момент підприємством обробляється 600 га. У 2001 році йому почав допомагати зять – чоловік дочки Ольги – Євген Виблов. Про це повідомляє Голос Запорожья, пише  agronews.ua.

У 2004 році Євген прийняв рішеня працювати з тестем, що називається, пліч-о-пліч: «ФГ«Деметра» – єдиний запис у його трудовій книжці з цього часу. Всі господарські питання були фактично на ньому: що і як сіяти, яку техніку купувати, коли ремонтувати, де закуповувати добрива, як розраховуватися з персоналом. Про нього писали в місцевій газеті і вручали грамоти від райради до Дня працівника сільського господарства.

В цей час Олексій Караманов – син Григорія Олексійовича і брат Ольги – регулярно міняв записи в трудовій – працював на непильних, неважких посадах в Енергодарській податковій, газовому господарстві, управлінні комунальної власності міськради. У УКСе Енергодарської міськради він навіть був в. о. начальника і кілька років входив до виконкому.

Не можна кривити душею: допомагав синові шукати місце в житті і підтримував матеріально: з машинами, квартирою, обстановкою в ній. Григорій Караманов, який користувався в районі великим авторитетом і повагою – міцно стояв на ногах. Але навряд чи син виправдовував його надії.

У грудні 2016 року Енергодарський інформ-простір підірвала новина: в міськраді і зокрема в УКСе у Олексія Караманова обшуки. У матеріалах кримінальної справи фігурувала сума в 13,5 млн. грн. збитків місцевому бюджету. За відкритими джерелами легко «б’ється», що Олексій Караманов – фігурант кримінальної справи за злісними «корупційними» статтями – службова фальсифікація та зловживання службовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки. Судовий розгляд триває досі.

Наслідки походеньок Олексія Караманова відображаються на порталі clarity-project.info.

Крім того, Олексій числиться в Державному реєстрі боржників. Офіційно винен він і державі, і дітям з колишньою дружиною (вельми показово для чоловіка, що аліменти з нього стягують через виконавчу службу).

Як кажуть знайомі Олексія, борги він робить легко і швидко: сприяють цьому два захоплення – жінки і гра. «При першому знайомстві він вас заполонить. Він дуже ввічливий і чарівний. Справляє враження грунтовної і ділової людини. Але це до тих пір, поки ви йому гроші не позичите».

Після чергового звільнення Олексія старшому Караманову не залишалося нічого іншого, як взяти сина під повний нагляд – на посаду у власне фермерське господарство. На жаль, восени минулого року стан здоров’я Григорія Караманова став погіршуватися. Коли батько перебував на лікуванні, син зняв з рахунку фермерського господарства понад 80 тис. грн.

При тому, що єдиною людиною, який мала на це право, був Григорій Караманов. Тут примітна дата, коли це сталося – 18-19 листопада (1 грудня – останній термін для розрахунку з пайовиками, тому для фермерів кожна копійка на рахунку дуже і дуже важлива). Знімати гроші в цей період – це означає підставляти людей. Щоб розрахуватися з пайовиками, виплатити зарплату працівникам, вже Євгену Виблову довелося шукати кредит, позичати, гасити відсотки, оскільки все ф/г опинилося під загрозою. Олексій Караманов, як кажуть його знайомі, в цей час був у Франкфурті …

Олексій Караманов, світлина із соціальних мереж

Не дивно, що Григорій Караманов вирішив захистити справу і інтереси зятя, який стільки вкладав у розвиток підприємства і своїх сил, і особистих коштів – мова йде про сотні тисяч гривень. 27 листопада Євгена Виблова ввели до складу членів фермерського господарства. Це рішення було завірено нотаріально. Проте, така юридична гарантія, що людину, яка вкладала в господарство, думаючи про майбутнє, не спробують викинути, не виправдала себе.

2 грудня 2019 року Григорія Караманова не стало … І Олексій Караманов, спочатку погодився відкласти майнове питання на пізніше (його особисте майно заарештовано), спробував підгребти «Деметру» повністю під себе – оскаржити нотаріальні дії, зокрема, накатавши скарги в обласну юстицію. Скарги ці, до речі, в лютому розглянули в Міністерстві юстиції і в Офісі протидії рейдерству. Накази за підписом міністра про відмову в їх задоволенні є на сайті міністерства.

У Міністерстві юстиції скарг Олексія не почули

Звільнити, побити, викинути.

У лютому Олексій перейшов до протиправних, в тому числі фізичних методів «впливу» на сім’ю. 11 лютого він звільнив Євгена Виблова. При тому, що вони обидва були в той момент заступниками голови фермерського господарства. Як один зам може звільнити іншого, порушуючи безліч статей КЗпП, ні одна людина при здоровому глузді не зможе собі уявити. Але одного порушення закону було мало.

Під час суперечки про те, що такий наказ – це службове підроблення та незаконний, Олексій Караманов, за словами очевидців, почав кидатися і повалив на землю Євгена Виблова. В результаті останньому довелося провести десять днів у лікарні з «діагнозом закрита черепно-мозкова травма».

В цей же день, точніше вночі Олексій Караманов прийшов до цивільної дружини батька. Спочатку в сім’ї домовилися, що вона зможе пожити в батьківській хаті. Але, можна припустити, що, ставши на бік Євгена та Ольги, вона розлютила Олексія. Як підсумок, він перелякав, побив 54-річну жінку і викинув її з дому разом зі старенькою матір’ю, яка там також знаходилася. Про напад вона повідомила в поліцію. Також 12 лютого Караманов звільнив з фермерського господарства і сестру …

“Ці звільнення зараз оскаржуються у суді. Варто відзначити, що з якоїсь причини засідання призначили тільки на липень. В нашій державі зі специфічною судовою системою, напевно, не треба пояснювати причини? А також чому не діє поліція, коли Євгена не пускають на територію підприємства, хоча він як член – згідно зі статутом – цього самого фермерського господарства має повне право”, – зазначають у повідомленні.

Олексій Караманов встановлює свої «господарські» правила

Посіяв один, пожне інший?

Весь цей час на адресу сім’ї надходять «попередження» від кредиторів Олексія Караманова. І сестра з чоловіком змушені гасити борги. Найстрашніше, що ці борги накопичуються і накопичуються. У травні прийшла вимога від банку за кредитом в розмірі 3 млн. 600 тис. грн.

І в цьому випадку можна зрозуміти почуття родини: підприємство, в яке було вкладено стільки нервів і сил, розвалюється, а зробити нічого не можна – гальмують суди і поліція.

«Євген восени все посіяв, добрива закупив. А цей зараз збере врожай – погасить свої борги і втопить підприємство», – роблять прогноз місцеві, які бачать, що творить Олексій Караманов, необгрунтовано і незаконно «пораючись» на чужій землі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: