НОВИНИ

Італія перетворилась із експортера на імпортера оливок через надзвичайні явища

11.03.2019 09:56

Італії, через найгірший за останні 25 років врожай країні, ймовірно, що доведеться почати імпортувати навіть оливки. Надзвичайні погодні явища стали головним чинником катастрофічної втрати врожаю оливок в Італії, пише theguardian.com.

Скорочення кількості плодів на 57% спричинили навіть протести у Римі.

Оливкові дерева в Середземномор’ї постраждали через нищівні погодні явища, які співпадають з передбаченнями щодо наслідків кліматичних змін: нерегулярні опади, заморозки на початку весни, сильні пориви вітру і посухи влітку.

За словами професора Рікардо Валентіні, директора Європейсько-Середземноморського центру з кліматичних змін, існують чіткі закономірності в спостереженнях, які вказують, що такі погодні екстремальні явища стали головним чинником скорочення продуктивності у вирощенні продуктів харчування в світі.

“Мороз у Середземномор’ї — це аномалія для нас. У будь-якому випадку ці крайнощі важливі і були передбачені сценаріями кліматичних змін”, — зазначив науковець.

Кілька звітів міжурядової панелі ООН з кліматичних змін (IPCC) говорили про те, що погодні екстремуми — це головний наслідок кліматичних змін.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: