НОВИНИ

Кількість земельних угод суттєво впала

04.07.2022 10:04
Aerial view of cultivated land.

Якщо у грудні Міністерство юстиції щодня фіксувало 332 угоди купівлі-продажу нерухомості у реєстрі речових прав на нерухомість, то зараз кількість угод становить в середньому 65. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив міністр юстиції Денис Малюська, пише agronews.ua.

“Якщо порівняти цифри, в реєстрі речових прав на нерухомість за грудень щодня фіксувалося в середньому 332 угоди купівлі-продажу нерухомості. Зараз, у період активних бойових дій, у нас в середньому 65 транзакцій купівлі-продажу в день”, – сказав Малюська.

Він зауважив, що з урахуванням кількості захоплених територій та місць активних бойових дій, не вся земля може продаватися. “Менше з тим, ті, хто займається сільським господарством, залишаються оптимістами. Вони купують землю, вкладають у неї гроші і транзакції продовжують здійснюватися”, – додав міністр.

Малюська зазначив, що ключові реєстри Мін’юсту, які були пов’язані з роботою земельного ринку, відновили роботу на початку травня. При цьому доступ до операцій з нерухомістю має обмежене коло нотаріусів: із близько 6,5 тисяч фахівців реєстри можуть використовувати близько 4,8 тисяч.

“Враховуючи обмеження по території та кількість транзакцій, цього більш ніж достатньо, щоб забезпечити ефективний ринок землі практично на всіх територіях”, – прокоментував Малюська.

Міністр також висловив сподівання на подальшу лібералізацію ринку землі, адже він запускався із численними обмеженнями.

Читайте також: Озвучено головні зміни у земельних відносинах під час воєнного стану.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: