АГРОВІДЕО

Хімзавод Фірташа заблокував перевірку екологічних інспекторів

08.02.2020 12:05
39_main

Підприємство «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», яке належить Дмитру Фірташу, не допустило до перевірки фахівців Державної екологічної інспекції. Охорона заводу заважала пересуванню інспекторів по території. Про це повідомив в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook.

«Все це відбувалось у грубій формі, майже з матюками, «охоронець» відчуває себе господарем і майже богом. Йому абсолютно байдуже на всі держоргани, хто б туди не прийшов. Звичайно, що проблема не в охоронці, це позиція керівництва підприємства та його власника. Навіть доручення Прем’єр-міністра для них не є аргументом», – уточнив Фірсов.

https://www.facebook.com/firsov.egor/videos/168687257897645/

Керівник екологічної інспекції наголосив, що востаннє перевірку «Азоту» проводили ще у 2013 році. «Азот» виробляє  аміачну селітру, карбамід, азотну кислоту, аміак та інші небезпечні хімречовини. А їх виробництво несе великі ризики та може завдати шкоди навколишньому середовищу, додав Фірсов.

Для вирішення проблеми недопуску екоінспекцій на підприємства слід збільшити штрафи та розширити повноваження ДЕІ. Адже сьогодні розмір стягнення за подібне порушення складає 750 грн.

«Ось ця людина на відео, це Харламов Артем Володимирович, керівник охорони «Азоту». Давайте зробимо Артема відомим, поширюйте це відео.», – написав він.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: