НОВИНИ

Херсонщина входить у топ-3 інвестиційно найпривабливіших регіонів України

28.04.2020 18:32
https://agronews.ua/

Херсонщина входить у топ-3 інвестиційно найпривабливіших регіонів України. Це драйвер “зеленого” бізнесу. Регіон має колосальний аграрний, енергетичний, IT потенціал. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України/ Ukrainian CCI, пише agronews.ua.

Геннадій Чижиков додав, що сьогодні уперше за 10-річний стаж міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти» проходить онлайн. Але це не стало на заваді мобілізації знань та досвіду експертів.

“У своєму виступі я окреслив бачення і очікування бізнесу, про які система ТПП в Україні знає з перших вуст. Ми щотижня оперативно збираємо інформацію з регіонів і направляємо Уряду наше бачення заходів з підтримки малого та середнього бізнесу”,- сказав Геннадій Чижиков.

Торгово-промислова палата визначає для себе такі пріоритети:
підтримка національного виробника;
залучення прямих інвестицій;
збереження робочих місць та створення нових;
пошук нових ринків для українських експортерів, створення сприятливих умов для їхньої роботи.

“Карантин рано чи пізно закінчиться, а що далі. Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI розуміє, що треба разом бізнесу і владі шукати шляхи ефективного виходу бізнесу з карантину. На нашу думку, зокрема, необхідно розширити можливості місцевої влади щодо підтримки локального бізнесу і пролонгувати це право на 2021р”, – підкреслив Геннадій Чижиков.

Президент Торгово-промислової палати України/ Ukrainian CCI зазначив, що досвід інших країн показує, що місцева влада може запроваджувати надзвичайно ефективні непрямі механізми підтримки різного за величиною бізнесу, оперуючи ставками місцевих податків.

“Важливим є збереження кожного малого бізнесу, які сьогодні забезпечують країні тисячі робочих місць. Ми постійно наголошуємо – що збереження уже існуючого робочого місці в 5 разів дешевше ніж створення з нуля нового”,- прокоментував Геннадій Чижиков.

Геннадій Чижиков дякує Юрію Гусєву за можливість почути один одного та мобілізувати зусилля для підтримки українського бізнесу!

Нагадаємо, Юрій Гусєв, голова Херсонської ОДА повідомив, що прийнято рішення про подальше відкриття продуктових ринків.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: