НОВИНИ

Кернел викупив ще майже 3,4 млн своїх акцій

06.02.2022 12:09
podsolnechnik-latifundist-kernel-115765

Компанія «Кернел» (Kernel Holding SA) 3 лютого 2022 р. викупила 3,375 млн своїх акцій. Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі, пише agronews.ua.

Ціна викупу акцій становила 56 польських злотих (біля $14).  Таким чином сума угоди складає 189 млн злотих ($47 млн).

Уточняється, що викуплені акції становлять 4,02% статутного капіталу товариства та 4,18% голосів на загальних зборах.

Згідно з повідомленням, акції були викуплені Etrecom Investments Limited, дочірньою компанією «Кернел». Акції залишатимуться за покупцем без права голосу чи дивідендів до остаточного рішення Рада директорів компанії щодо мети викуплених акцій.


Нагадаємо,  у 2021 р. збори акціонерів компанії «Кернел» (Kernel Holding SA) ухвалили рішення викупити протягом двох років до 19,2 млн своїх акцій на загальну суму $250 млн.

«Кернел» — найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник та постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально—інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продаж соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг із зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва олії.

Читайте також: Земельна реформа для органів місцевого самоврядування: озвучено підсумки року.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: