НОВИНИ

Кернел вперше використав технологію борт-борт, завантажуючи олію

29.04.2020 18:32
https://agronews.ua/

Компанія Кернел вперше завантажила танкер соняшниковою олією одночасно з причалу Дніпро-Бузького порту і з води, використовуючи технологію борт-борт. Понад 35 тис. тонн продукції на борту Hulda Maersk ввже прямують до порту призначення. Про це повідомила пресслужба компанії Кернел, пише agronews.ua.

Ганна Кугат, керівник відділу виконання контрактів з продажу олії та шроту Кернел, зазначила, що завантаження продукції на річкове судно проводилося на терміналі Ніка-Тера. Здійснивши три рейси з наливної баржі UBC Amosov через спеціальні рукави на морський танкер Hulda Maersk перезавантажили близько 8 тисяч тонн олії. Інші 27 тис. тонн було подано з причалу.

Технологія перевалки з борту на борт – не нова, але знакова для нас саме у наливних вантажах. Це перший проєкт, який ми втілили разом з нашими партнерами. Нове річкове судно забезпечила компанія United Barge Company. Команда Ніка-Тери максимально сприяла нам, швидко завантаживши всі три рейси UBC Amosov, а також допомогла розробити індивідуальний план швартових операцій. При цьому перевантаження у портах координував судовий агент Stark Shipping”, – коментує Андрій Паладій, Головний трейдер олії та шроту Кернел.

Він додав, що наразі розглядають можливість подальшого використання наливних барж. Такий спосіб завантаження може бути ефективнішим з точки зору фрахту. Він дає можливість для оптимальної утилізації великих морських танкерів і їхнього завантаження до повної осадки в неглибоких портах, за рахунок чого скорочуються витрати на морську логістику».


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: