НОВИНИ

Kernel спрямував 150 млн грн на боротьбу з коронавірусом

20.04.2020 14:09
90332693_2939536839468736_5273510542818934784_n

Kernel допомагає українським медикам в боротьбі з епідемією COVID-19. На протидію коронавірусу компанія спрямувала 150 млн грн. 55 млн грн виділено до загальнодержавного фонду для забезпечення потреб Міністерства охорони здоров’я, ще 95 млн грн – на екстрену закупівлю медобладнання, ліків, засобів індивідуального захисту та дезінфекторів для лікарень Полтавської та Кіровоградської областей, пише agronews.ua.

«Як соціально відповідальна компанія Kernel не може залишатися осторонь, коли країна потребує підтримки. Ми беремо безпосередню участь у масштабних роботах з протидії коронавірусу, щоб бути впевненими у готовності медичних закладів надавати своєчасну кваліфіковану допомогу жителям областей. Для координації ситуації на місцях створено оперативні штаби. Спільно з Полтавською та Кіровоградською обласними державними адміністраціями розроблено комплексну програму підтримки медичних закладів. Таких домовленостей та регіонального розподілу було досягнуто на зустрічі Президента України Володимира Зеленського з найбільшими українськими компаніями, – коментує Євген Осипов, СЕО Kernel. – Ми виділили вже 150 млн грн для подолання епідемії в Україні. Поки наша країна знаходиться в зоні ризику, поки лікарням бракує медичного обладнання, а лікарям – засобів індивідуального захисту, ми надаватимемо як фінансову, так і координаційну допомогу».

На сьогодні закуплено понад 200 одиниць медичної техніки: висококласні апарати ШВЛ, апарат для ПЛР-діагностики, кисневі концентратори, монітори пацієнта, дефібрилятори, електрокардіографи, рентген-апарати, пульсометри та інше важливе для порятунку життя обладнання. Після поставок в Україну закуплене устаткування доставляється медзакладам у Полтавській та Кіровоградській областях.

«В цій складній ситуації ми підтримуємо не лише наш персонал, а й тих, хто на передовій у бою з COVID-19. Наші лікарі у першу чергу потребують засобів захисту, а також мають бути забезпеченими необхідним обладнанням та ліками для надання допомоги хворим. І наша робота – це збір точної потреби з лікарень, оперативна закупівля, координація і доставка, що є досить непростою задачею в умовах дефіциту медобладнання та захисних костюмів в усьому світі. Кожну одиницю необхідно не лише відшукати, а й витримати жорстку конкуренцію з іншими покупцями на міжнародному ринку та забезпечити оперативну доставку в умовах обмеження вантажних перевезень. При цьому критично важливою є перевірка надійності як самого обладнання, так і контрагента», – зазначає Наталія Кульчицька, Керівник департаменту персоналу Kernel.

45 млн грн Kernel спрямував на закупівлю індивідуальних засобів захисту та інших невідкладних матеріалів для потреб медиків: костюми професійного захисту, рукавички, хірургічні маски, захисні щитки та окуляри, респіратори різних типів та ін. Систематично компанія поповнює запаси дезінфікуючих та антисептичних засобів.

«Наша лікарня визначена для надання спеціалізованої стаціонарної допомоги хворим з коронавірусом. Відповідно, ми готуємося до будь-яких сценаріїв. І коли отримуємо допомогу, то відчуваємо величезну вдячність. Від компанії Kernel ми отримали необхідне медичне обладнання, воно вже встановлено та готове до роботи. Також компанія надала нам експрес-тести й індивідуальні засоби захисту для медичного персоналу. Це надзвичайно дієва допомога для закладу», –зазначила Наталія Свириденко, Головний лікар Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Ще понад 11,5 млн грн спрямовано на придбання медикаментів. За отриманими від лікарень запитами закуплено антибіотики, спазмолітики, анальгетики і бронхолітики, противірусні, кровозамісні, протигрибкові і протимікробні препарати та ін.

Програма протидії коронавірусу в Kernel не обмежується потребами медичних закладів Полтавської та Кіровоградської областей. Компанія спрямовує кошти й зусилля на підтримку медиків в усіх регіонах своєї присутності.

Довідка:

Kernel – найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 15% світового експорту соняшникової олії. Свою продукцію Kernel постачає до понад 80 країн. З листопада 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: