НОВИНИ

«Кернел» отримав $56 млн від ЄБРР і Фонду чистих технологій на будівництво ТЕЦ на біомасі

25.02.2019 17:20

Агрохолдинг «Кернел» отримав $48 млн довгострокового кредиту від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), а також $8 млн кредиту від Фонду чистих технологій на будівництво ТЕЦ на соняшниковому лушпинні. Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов.

«ЄБРР організував фінансування в розмірі $56 млн для «Кернел Груп» з метою будівництва й експлуатації чотирьох заводів на біомасі на виробничих об’єктах компанії в Харківській, Миколаївській, Одеській і Полтавській областях, – зазначив він. – Фінансування складається з кредиту ЄБРР в сумі $48 млн і кредиту Фонду чистих технологій в сумі $8 млн».

За його даними, чотири ТЕЦ перероблятимуть близько 228 тис. тонн лушпиння і вироблятимуть 338,5 тис. МВт/год електроенергії на рік.

Як повідомлялося, загальна вартість проекту оцінюється в $110 млн.

Крім того, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) затвердив у вересні 2018 року видачу «Кернелу» довгострокового фінансування в розмірі до $250 млн для покриття капітальних витрат на 2019 фінансовий рік (почався 1 липня 2018 року).

Проект складається з фінансування двох силосів для зберігання зерна, терміналу з переробки і зберігання зерна в Чорноморському порту, п’яти ТЕЦ і заводу з переробки насіння соняшнику.

За інформацією ЄІБ, загальна вартість проекту складе до $519 млн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: