НОВИНИ

Кернел експортував рекордний за всю історію компанії обсяг продукції

22.01.2019 11:26

Компанія Кернел експортувала рекордні 4,4 млн тонн продукції в першому півріччі 2019 маркетингового року, що є історичним максимум за всі роки діяльності. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, експортні обсяги бізнес-сегментів Кернел збільшилися на 30%, передає Аroreview.

У планах компанії – подвоїти обсяги до кінця сезону й експортувати 8 млн тонн продукції. Вже сьогодні, за даними Stark Research в першому півріччі 2019 Кернел посідає перше місце в рейтингу українських експортерів олії, зернових та олійних культур. Найбільший відрив від інших учасників ринку компанія продемонструвала у сегменті експорту олії, майже вдвічі випередивши компанії COFCO та Bunge.

Так, сегмент експорту зернових та олійних культур Кернел у цьому сезоні зріс на 66%. Протягом перших півроку компанія експортувала 3,1 млн тонн, що на 66% більше, ніж торік. Насамперед інтенсифікації експорту сприяла рекордна урожайність і валовий збір пізніх культур, а також зусилля команди Департаменту закупівель, яка забезпечила високі обсяги закупівлі продукції у партнерів-сільгоспвиробників. Крім того, поглиблено співпрацю з найбільшим в Україні терміналом ТІС, що забезпечило ріст перевалки майже на 1 млн тонн протягом півроку. Максимізувала компанія і перевалку на власному Трансбалктерміналі.

«Кернел відкрив майже всі ринки, але з року в рік змінюються пропорції імпортних країн і регіонів в силу різних факторів. До першої п’ятірки за обсягами імпорту нашої продукції протягом перших шести місяців 2019 маркетингового року увійшли Нідерланди, Іспанія, Кенія, Китай та Індонезія. Значно збільшились об’єми експорту до країн Східної Африки та Південно-Східної Азії, зокрема в Філіппіни. Водночас проблеми з рівнем води в річках Північної Європи призвели до тимчасового зниження поставок у цей ключовий для нашої компанії регіон», – коментує Оксана Карабін, керівник відділу трейдингу зерна. – У наших планах підтримувати взятий високий темп і за підсумками сезону у два рази збільшити результат, досягнутий у першому півріччі. Це звичайно амбітний план і найбільшими викликами буде пошук попиту на світових ринках та вирішення труднощів, пов’язаних з обмеженими можливостями внутрішньої логістики».

Рекордний урожай соняшника позитивно позначився на сегменті виробництва олії. У цьому сезоні Кернел наростив експортні обсяги на 8% – до 777 тис. тонн. Насамперед зріс експорт олії до Іраку, Індії та Китаю. До речі, ключовий партнер Кернел на китайському ринку – компанія Sinopharm Fortune Way Limited, яка близько 10 років тому стала першим імпортером української соняшникової олії в КНР, днями присвоїла Кернел звання Найкращого Постачальника.

«У цьому сезоні ми зробили акцент не стільки на зміні географії експортних поставок, скільки на переході від FOB продажів, де Кернел традиційно закривав більше половини всього попиту з боку мультинаціональних трейдерів, скільки на управлінні ланцюгом поставок від поля до кінцевого імпортера, – зазначає Андрій Паладій, головний трейдер олії та шроту. – При цьому ми комбінуємо багаторічний досвід Кернел в Україні й експертизу нашої трейдингової компанії AVERE COMMODITIES S.A. на міжнародному ринку. Ця програма стартувала у вересні 2018 року і протягом 5 місяців наші компанії вийшли в лідери серед постачальників соняшникової олії на ринках ключових країн».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: