НОВИНИ

Кернел демонструє рекордні фінансові показники

09.10.2019 17:16
90db75c5a0041605a39af

Кернел демонструє максимальний ріст в усіх напрямках діяльності. 2019 маркетинговий рік компанія закінчила з рекордними фінансовими показниками. Виручка Кернел зросла на 66%, склавши $3,9 млрд, EBITDA збільшилася до $346 млн (+55%), а чистий прибуток – до $189 млн, що у 3,6 рази більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомила прес-служба компанії.

«2019 фінансовий рік став роком великих досягнень. Сьогодні Кернел є беззаперечним чемпіоном за обсягами експорту зерна з України і випереджає численних міжнародних та національних конкурентів. Сегмент Агробізнес отримав рекордний урожай зернових, а придбання залізничних вагонів-зерновозів розширило наші логістичні потужності та можливості забезпечення поставок зерна. Ми подолали важливі етапи в напрямку реалізації нашої Стратегії-2021», – коментує Євген Осипов, генеральний директор Кернел.
Усі бізнес-напрямки Кернел досягли найбільших об’ємів виробництва й переробки у 2018 – 2019 МР. Рекордний показник EBITDA – $182 млн, згенерував сегмент «Агробізнес», ставши флагманом серед усіх бізнесів компанії.

Дивізіон Агробізнес отримав найвищий за весь період діяльності урожай основних культур – 3,3 млн тонн. Насамперед завдяки високій урожайності пізніх культур, що була зумовлена сприятливими погодними умовами, впровадженням сучасних технологій і підвищенням продуктивності, оперативним та успішним процесом інтеграції підприємств, придбаних у 2017 році. Більше ніж удвічі зріс і показник EBITDA на гектар – до $344», – розповідає Ігор Чикін, директор Агробізнесу Кернел.

«Експортному росту зернових сприяли кілька факторів. По-перше, інфраструктурний. Ми розширили власні портові потужності і сьогодні продовжуємо їх збільшувати за рахунок будівництва сучасного Трансгрейнтермінала в порту Чорноморськ. Також ми посилили співпрацю з найбільшим в Україні терміналом «ТІС» – обсяг перевалки через нього склали близько 2 млн тонн. По-друге, логістичний фактор. Формування всередині компанії власного вагонного парку дозволило нам підвищити оборотність наших елеваторів і портового термінала за рахунок своєчасної логістики. Інтенсифікації експорту сприяли рекордна врожайність і валовий збір пізніх культур, також підвищений попит на кукурудзу з боку країн Європейського Союзу», – коментує Оксана Карабін, керівник відділу трейдингу зерна.

Серед стратегічних планів Кернел на 2019/2020 МР – експортувати 8 млн тонн зернових. Відповідно до прогнозів, потужним новий сезон стане й для сегмента «Виробництво соняшникової олії». Урожай соняшнику в Україні очікується на рівні 15,2 млн тонн, при цьому ціни на олію зараз вищі, ніж торік. Це має сприяти підвищенню прибутковості з рекордними обсягами переробки насіння соняшника – 3,3 млн тонн, запланованих на 2020 МР.

Щодо реалізації інвестиційної програми, у новому маркетинговому році Кернел спрямує близько $300 млн на розвиток та будівництво активів. Так, до початку 2020 року планується запуск другої черги нового експортного термінала Кернел в порту Чорноморськ, за рахунок чого загальні річні потужності компанії перевалки зерна зростуть на 4 млн тонн. Крім того, на олійноекстракційних заводах продовжується введення в експлуатацію потужностей з виробництва зеленої енергії та будівництво нового сучасного олійноекстракційного заводу на Хмельниччині. Запуск Старокостянтинівського ОЕЗ відбудеться на початку весни 2021 року.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: