ВАЖЛИВО

Керівництво Укрдержфонду фермерів підозрюють в організації корупційної схеми

07.10.2019 14:55
5b3cf32ee83b1372319827

Керівництво Українського державного фонду підтримки фермерських господарств разом з керівництвом Асоціації фермерів і приватних землевласників правоохоронці підозрюють в організації корупційної схеми при видачі державної допомоги фермерам. Про це повідомило Українські новини.

У Миколаївській області працівники прокуратури та СБУ затримали співробітника Миколаївського відділення Українського держфонду підтримки фермерських господарств за підозрою у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 40 тис. гривень, написала 18 вересня прес-служба обласної прокуратури.

Наступного дня управління СБУ в Миколаївській області повідомило про затримання голови обласної асоціації фермерів та землевласників. Оперативники встановили, що він вимагав у місцевого фермера 40 тис. гривень за узгодження питання про виділення бюджетних коштів.

Підозрюваним інкримінують отримання неправомірної вигоди і вимагання (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Максимальна санкція статті – позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

За версією слідства, чиновники Укрдержфонду і керівництво Асоціації фермерів, перебуваючи в злочинній змові, налагодили корупційну схему національного масштабу.

Так, щоб отримати безвідсотковий державний кредит, фермери повинні перерахувати на рахунок асоціації під виглядом «членського внеску» відкат у розмірі 10-20% від суми кредиту. В даний час слідчим шляхом перевіряється причетність до схеми інших областей.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: