НОВИНИ

Керівник ДП «Укрспирт» пішов у відставку

01.02.2022 16:02
86

Виконувач обов’язків директора ДП “Укрспирт” Сергій Блескун звільнився із займаної посади. Про це сам Блескун повідомив у Facebook, пише agronews.ua.

“Сьогодні завершується мій останній робочий день в Укрспирті! З дня мого призначення минуло 819 днів… Заява подана за власним бажанням”, – написав Блескун.

Він нагадав, що у серпні минулого року виграв конкурс на посаду директора “Укрспирту”, однак уряд його призначення на вказану посаду так і не затвердив.

“Парадоксально, чи не так? Можна багато говорити про інститути ефективного державного управління, але чи дійсно вони ефективні?”, – зазначив Блескун.

За його словами, на сьогодні вже 88% об’єктів “Укрспирту” передано на приватизацію, а 55% потужностей вже продано приватним власникам, завдяки чому бюджет країни отримав близько 1️,5 млрд грн. 

Блескун був призначений на посаду у листопаді 2019 року за часів уряду Олексія Гончарука.

У 2021 році він брав участь у конкурсі на посаду постійного керівника Укрспирту і, за його словами, переміг, проте так і не був призначений.

Укрспирт – найбільший виробник спирту і спиртовмісної продукції в України. До його складу входив 41 виробничий майдчанчик, більшість з яких передано на приватизацію.

У 2020 році в Україні почалася приватизація спиртзаводів. Станом на грудень 2021 року Фонд держмайна виручив від продажу трьох десятків із цих підприємств 1,5 млрд грн.

Читайте також: Українські селекціонери вивели високоврожайний сорт картоплі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: