НОВИНИ

Карантин щодо АЧС діє в 9 населених пунктах України

22.10.2019 15:49
свиня-640x410

У жовтні карантин щодо африканської чуми свиней зняли у двох населених пунктах, повідомляє Держпродспоживслужба. Наразі карантинні заходи діють ще в 9 населених пунктах, пише meat-inform.com.

8 жовтня обмеження задля запобігання АЧС зняли у с. Миколаївка, Добровеличківського району, Кіровоградської області. 28 серпня там в одному з приватних господарств виявили тварин, заражених африканською чумою свиней. З того часу у селі діяв карантин. Наразі обмеження знято.

10 жовтня карантин також припинив діяти в ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” Іваничівського району, Волинської області, де в серпні виявили трьох диких свиней, заражених АЧС.

“Карантин продовжує діяти в 9 неблагополучних пунктах по АЧС, а саме: в Миколаївській (2), Запорізькій (2), Кіровоградській (1), Одеській (1), Донецькій (1), Херсонській (1) та Львівській (1) областях. Держпродспоживслужба та її територіальні органи продовжують проведення заходів з профілактики АЧС та у випадках виникнення захворювання – заходів з ліквідації та недопущення поширення захворювання”, – зазначають у Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: