НОВИНИ

Капітальної реконструкції потребують 70% зерносховищ

18.12.2019 18:27
nizkomperaturniy-optimum_1-1024x683

За даними Української зернової асоціації, капітальної реконструкції потребують 70% зерносховищ, і лише 100-150 елеваторів мають можливість забезпечити зберігання відповідно до нинішніх запитів ринку, пише видання «Бізнес».

Попри поступове збільшення кількості елеваторів у регіонах України, проблема їхньої нестачі не вирішується. Адже левова частка існуючих потужностей морально і фізично застаріла. Та й розпорошеність елеваторів по країні нерівномірна. Є регіони, де їх мало, як-от у Рівненській, Львівській чи Херсонській областях. До того ж здебільшого вони являють собою склади підлогового зберігання, де дуже важко забезпечити належну якість та кількість зернових.

“Україна потребує будівництва додаткових 300-400 елеваторів, а це $5-8 млрд. інвестицій. Нині по країні налічується загалом 1237 зерносховищ, що забезпечують 49 млн. тонн одночасного зберігання зернових. При цьому найбільші можливості для зберігання мають центральні та південні регіони: в лідерах Одеська та Полтавська області з потужностями в 4,9 млн. тонн і 4,8 млн. тонн відповідно. А от на сході та півночі елеваторів традиційно менше. Наприклад, у Чернігівській області ємність елеваторів становить 2,1 млн. тонн, у Житомирській — 1,2 млн. тонн”, — стверджує Микола Горбачьов, голова Української зернової асоціації.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: