ВАЖЛИВО

Кандидатка на голову Саратської ОТГ роздає землі своїм наближеним

16.10.2020 20:00
https://agronews.ua/

Саратська об’єднана територіальна громада – одна з найперспективніших і економічно сильних ОТГ, серед громад, утворених на території, вже колишнього Саратського району Одеської області. Тому не дивує той факт, що очолити Громаду мають бажання 8 претендентів, з яких 3 діючі сільські голови та голова смт. Наші джерела вирішили ознайомитися з деякими кандидатами на голову Саратської ОТГ. Вибір припав на Райчевій Вікторії Дмитрівни, яку найбільше розхвалюють і пишуть, що за період її роботи на посаді голови Зорянської сільської ради – зроблено дуже багато. І вона абсолютно упевнена у своїй перемозі. У той же час Вікторія Дмитрівна не може розраховувати на повну підтримку виборців навіть у своїй рідній Зорі, оскільки вона, як вважають багато жителів села, не виправдала їхніх сподівань бути лідером всієї Зорі, однаково ставитися до всіх жителів села, а не розподіляти на «своїх» і «чужих». Про це повідомляє agronews.ua.

Та й справедливістю у своїй роботі Райчева, похвалитися не може. Адже чимало жителів с. Зоря, у силу об’єктивних причин, не стали власниками земельних часток (паїв), та й соціальній сфері виділено всього по 40 соток, це найнижчий показник у Саратському районі.

Протягом багатьох років жителі с. Зоря зверталися у Зорянську сільську раду із заявами надати їм земельну ділянку до 2 га для ведення особистого підсобного господарства. Але практично завжди відповідь була одна: вільної землі на території сільської ради немає і крапка. І люди змирилися з цим.

Але виявилося, що з приходом Райчевої Вікторії Дмитрівни на посаду сільського голови орна земля знайшлася, але не для всіх. Простим людям, які пропрацювали по 20 років у СВК «Дружба» і продовжують працювати по сьогоднішній день, землі не знайшлося.

А ось «заслуженим» жителям Зорі посміхнулася удача. Дуже швидко і оперативно без відома депутатів і жителів села (як то кажуть шито-крито) землю отримали: Райчев Дмитро Іванович – чоловік Вікторії Дмитрівни, з 2017 року є власником земельної ділянки сільгосппризначення, розміром 1,4га.

Райчев Дмит Іванов. 1
Райчев дмит 2

Райчева Марія Дмитрівна – дочка Вікторії Дмитрівни, також отримала у власність 1,6 га землі в тому ж 2017 році.

Райчева Мар Дмитрі 1
Райчева мар дмит 2

Та й сама Вікторія Дмитрівна не могла відмовити собі і є з 2017 року власником ділянки в 1,4га.

Райчева вікт дмитр 1
райчева віт дмитр 2

Ці відомості видно в електронних деклараціях Вікторії Дмитрівни, а також в інформації державного земельного кадастру про право власності та майнового права на земельну ділянку. Здавалося б, нічого кримінального, але посада голови сільської ради зобов’язує у першу чергу думати про людей, особливо малозабезпечених, соціально незахищених, які не мають доступу до фінансових, матеріальних ресурсів, а в другу чергу – думати про себе. Але, як бачимо, це не відноситься до Райчової, у її випадку – все навпаки.

Реєстр електронних декларацій чиновників і в даному випадку інформації державного земельного кадастру про право власності та майнового права на земельну ділянку дозволяє отримати чимало інформації для роздумів і прийти до висновку про те, яка ж все-таки справжня мета людини потрапити на ту чи іншу посаду.

Теза про те, що Райчева у першу чергу піклується про «своїх» наближених, а далі як вийде, можна продемонструвати іншими прикладами.

Зокрема, Райчева визнала можливим і справедливим підтримати свого головного бухгалтера Владову Світлану Іванівну, і виділити їй 1,6 га землі.

владова світ 1
владова 333333333

Також отримали землі працівники Зорянської сільської ради, які прийшли разом з нею працювати, а також, члени їхніх сімей не були обділені з боку Вікторії Дмитрівни землею.

Серед них Нейкова Віра Лазарівна і її дочка Нейкова Ольга Миколаївна.

нейкова віра 1
нейкова віра 2

Які також у 2017 році отримали у власність по 1,6 га землі кожна.

нейкова ольга 1
нейкова ольга 2

Дружина фахівця-землевпорядника Вадима Аркуша – Інна Аркуша (Мороз) (працівник Саратського суду, житель селища Сарата) з 2017 року також є власником 1,6 га землі сільськогосподарського призначення.

Мороз інна 1
мороз 333

Чоловік Смирнової Тетяни – Смирнов Олександр Сергійович у 2017 році отримав у власність 1,6 га землі.

смирнов 1
смірнов 2

Дочка Влаєвої Тетяни Дмитрівни  –  Влаєва Ольга Петрівна отримала у власність 1,6 га землі.

влаєва 1
влаєва 2

Грозов Іван Сергійович –  мама рахівник-касир сільради, отримав у власність 1,6 га землі.

Грозов Іван Серг 1
грозов 2

Георгієва Олена Федорівна – числиться діловодом, а працює бухгалтером – отримала у власність 1,6 га землі.

георгієва 1
геогієва олена 2

І таких прикладів отримання гектарів землі у власність по-родинному предостатньо. А хотілося б запитати, а де інші працівники сільради, які пропрацювали по 10-20 років і звільнилися з її приходом до посади, вони що не потребують? Всі хто отримали землі у власність, передали їх в оренду СВК «Дружба». На прикладі тієї ж сім’ї Райчевої В.Д. можна порахувати, скільки додаткового доходу вони отримують щорічно, від здачі в оренду 4,4 га СВК «Дружба». Це близько 4,5 т зерна, помножте на ціну 1 т і ви отримаєте щорічний додатковий дохід її сім’ї.

Хочемо ми чи не хочемо, але найближчим часом буде відкрито ринок землі і у цих людей буде що продавати, а як бути тим людям, які пропрацювали на цій землі десятиліттями і залишились ні з чим ?! Чим ці та інші люди села гірше Райчевої Вікторії Дмитрівни та її наближених?

Шановні виборці, перш ніж проголосувати 25 жовтня 2020 року, добре подумайте за кого віддати свій голос, адже ми обираємо керівника не одного села, а великої територіальної громади на 5 років.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: