НОВИНИ

Канада заморозила кошти Центробанку РФ

01.03.2022 17:02
علم-كندا-أرشيفية

Канада запровадила санкції проти Центрального банку РФ, позбавивши його доступу до номінованих у канадських доларах валютних запасів. Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомили у міністерстві фінансів Канади, пише agronews.ua.

“Усім канадським фінансовим установам забороняється здійснювати будь-які транзакції із російським Центральним банком. На додачу, Канада заморожує кошти та забороняє транзакції із суверенними російськими фондами. Ці рішення набувають чинності негайно”, – йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що це рішення ухвалюється у погодженні із міжнародними партнерами й завадить Росії використовувати свої міжнародні валютні запаси. “Позбавлення Центробанку Росії змоги продавати іноземні резерви суттєво обмежить його спроможність використовувати кошти для потреб економіки та фінансування вторгнення до України”, – пояснили у відомстві.

Як повідомлялося, Європейська Комісія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Канада та США виступили зі спільною заявою, в якій висловили солідарність із народом України та оголосили про відключення низки російських банків від міжнародної інформаційної платіжної системи SWIFT, замороження активів Центрального банку Росії тощо. Також було оголошено персональні санкції щодо президента РФ Володимира Путіна.

Глава держави-агресора Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: