НОВИНИ

Кабмін затвердив терміни контролю органів органічної сертифікації

23.09.2021 11:02
3d619a8-567

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності органів сертифікації у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів сьогодні. Про це повідомляє Урядовий портал, пише agronews.ua.

«На сьогодні в Україні активно розвивається виробництво органічної продукції. Наразі сформовано національне законодавство у сфері органічного виробництва, що відповідає праву ЄС та визначає вимоги до виробництва такої продукції, порядку його сертифікації, ведення реєстрів. Мінекономіки здійснює практичні заходи щодо його впровадження. Водночас важливим є забезпечення здійснення Держпродспоживслужбою ефективного державного контролю у цій сфері, чому сприятиме зазначене рішення Уряду», — зазначила заступник Міністра економіки України Ірина Новікова.

Відповідно до затверджених критеріїв оцінки ступеня ризику діяльності органів сертифікації визначатиметься періодичність здійснення планових заходів контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Так, суб’єкти господарювання, що згідно з критеріями мають високий ступінь ризику, будуть перевірятись Держпродспоживслужбою не частіше одного разу на 2 роки, з середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на 3 роки, з незначним — не частіше одного разу на 5 років.

«Наступним необхідним кроком для забезпечення здійснення Держпродспоживслужбою ефективного державного контролю за органами сертифікації є затвердження форми акту контролю, над чим наразі працює міністерство», — зазначила Ірина Новікова.

Реалізація постанови та подальше затвердження форми акту контролю дозволить забезпечити проведення Держпродспоживслужбою планових заходів державного контролю у сфері органічного виробництва за діяльністю органів сертифікації відповідно до єдиних критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження ними діяльності. Загалом же це сприятиме прозорості відносин між органом державної влади та органами сертифікації, а також покращенню іміджу України на світовому органічному ринку завдяки законодавчому врегулюванню питання держконтролю у сфері органічного виробництва, додали у міністерстві.

Нагадаємо, що Стало відомо, чому ліквідовано найбільшого виробника мінеральних добрив в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: