НОВИНИ

Кабмін затвердив спеціальних умов імпорту харчових продуктів та кормів

11.10.2019 15:01
303129-1024x683

Кабмін затвердив Порядок встановлення спеціальних умов імпорту харчових продуктів та кормів. Відповідну постанову № 869 було прийнято на урядовому засіданні 9 жовтня, пише jurliga.ligazakon.net

Держпродспоживслужба на підставі результатів державного контролю вантажів з харчовими продуктами та кормами, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України, і результатів державного контролю, здійсненого компетентним органом України у відповідній країні-експортері, оцінить відповідний ризик та в разі перевищення ним прийнятного рівня подасть протягом 5 робочих днів пропозиції Мінекономіки щодо необхідності встановлення спеціальних умов імпорту.

У пропозиціях Держпродспоживслужби про необхідність встановлення спеціальних умов імпорту мають міститися відомості про:

– інформацію, що стала підставою для подання пропозицій;

– інформацію про небезпечний фактор, наявність якого у вантажах з харчовими продуктами та кормами, що ввозяться, є підставою для подання пропозицій;

– вид харчових продуктів та/або кормів, щодо яких існує загроза наявності небезпечного фактора, із зазначенням опису товару та коду згідно з УКТЗЕД;

– кількість вантажів з продуктами та кормами, що ввозяться, які за результатами державного контролю на кордоні визнано небезпечними через наявність у них відповідного небезпечного фактора, а також кількість випадків виявлення відповідного небезпечного фактора;

– інформацію про інші країни, які встановили спеціальні умови імпорту у зв’язку із загрозою відповідного небезпечного фактора в імпортованих ними вантажах з харчовими продуктами та кормами тощо.

Мінекономіки протягом 5 робочих днів розгляне пропозиції Держпродспоживслужби та прийме рішення про встановлення або відмову у встановленні спеціальних умов імпорту. Його оприлюднять на офіційному веб-сайті Мінекономіки у день його прийняття, а також надішлють до Держпродспоживслужби.

Якщо Мінекономіки прийме рішення встановити спеціальні умови імпорту, Держпродспоживслужба їх установить щодо вантажів з продуктами, які надходять з відповідної країни або її окремої території.

Держпродспоживслужба вестиме облік інформації, необхідної для оцінки ефективності встановлених умов, і надаватиме її Мінекономіки з пропозиціями щодо продовження застосування або скасування спеціальних умов імпорту.

Рішення про скасування спецумов імпорту прийме Мінекономіки протягом 5 робочих днів після отримання відповідних пропозицій Держпродспоживслужби.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: