НОВИНИ

Кабмін затвердив порядок органічного виробництва та обігу органічної продукції

03.12.2019 14:43
9190d31b37834f0_1000x600

Кабінет Міністрів України затвердив постанову уряду від 23 жовтня 2019 року №970 про порядок органічного виробництва та обігу органічної продукції. Про це повідомляє Урядовий портал.

Цей порядок визначає детальні правила щодо схеми чергування культур у сівозміні, застосування органічних добрив під час виробництва, використання органічних насіння і садивного матеріалу, використання органічних кормів для годування тварин тощо.

Загалом порядок визначає детальні правила органічного виробництва та обігу органічної продукції таких галузей, як рослинництво, тваринництво, грибівництво, аквакультура, виробництво органічних морських водоростей, органічних харчових продуктів, органічних кормів і заготовка органічних об’єктів рослинного світу.

Варто зазначити закон «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» набув чинності 2 серпня. Він встановлює вимоги до виробництва органічної продукції, її обігу, маркування та реалізації, а також механізму сертифікації органічного виробництва, передбачає створення реєстрів операторів, органів сертифікації, органічного насіння та садивного матеріалу.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: