ВАЖЛИВО

Кабмін затвердив оновлену версію Методики нормативної грошової оцінки паїв

08.11.2021 16:45
unnamed


Нещодавно уряд ухвалив оновлену Методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Відповідне рішення затверджено Кабміном, пише  agronews.ua.

Згідно з уніфікованою Методикою, нормативна грошова оцінка паю становить добуток його площі та нормативу капіталізованого рентного доходу за одиницю площі. Також запропоновані оновлення передбачають використання спеціальних коефіцієнтів. 

Щоб детальніше дізнатися про зміст Методики, ми звернулися до експертів земельного ринку — компанії LandInvest. 


«Методика має на меті визначити індивідуальні характеристики паїв, що безпосередньо впливають на їхню вартість. Зокрема, йдеться про особливості регіонів, кліматичних зон, способи використання паю згідно з цільовим призначенням, належність паю до однієї з категорій земель, індексацію нормативної грошової оцінки за термін, який обмежений затвердженням нормативу капіталізованого рентного доходу і визначенням оціночної вартості», – зазначивк керівник проєкту Руслан Яковенко.

LandInvest – сучасний маркетплейс для проведення земельних торгів. Онлайн-платформа інтегрована з сервісами ідентифікації (BankID, ДіяПідпис), усіма державними реєстрами та базами даних для перевірки земельних ділянок. Вона гарантує користувачам автоматизований процес оцінки земельної ділянки, швидкий та високопрофесійний супровід угоди купівлі-продажу.




Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: