НОВИНИ

Кабмін ухвалив постанову щодо передачі 2 млн сільгоспземель ОТГ

17.11.2020 10:02
o_1dpkl66oaprj4r3nus11ef1th18s

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення об‘єднаним територіальним громадам в Україні. Про це на сторінці у Facebook повідомив очільник Державної служби України з питань геодезії, каратографії та кадастру Роман Лещенко, пише agronews.ua.

“Це рішення — важливий крок в реалізації земельної реформи президента України Володимира Зеленського в частині земельної децентралізації та передачі понад 2 млн га сільгосподарських земель органам місцевого самоврядування. Відповідний Указ Глава Держави підписав місяць тому, 15 жовтня”, — зазначив Лещенко.

Він зазначив, що впродовж останнього місяця керівники всіх обласних управлінь Держгеокадастру готували всю необхідну документацію для того, аби передача земель ОТГ могла бути проведена максимально оперативно.

“Окремо хочу звернутися до новообраних голів об’єднаних територіальних громад, які вже приступили до роботи або ж почнуть виконувати свої обов’язки найближчим часом: Держгеокадастр чекає на вас, звертайтесь до обласних управлінь з необхідною документацією. Ви отримали підтримку на місцях, а ми передамо вам найбільш цінний ресурс в державі — землю. Завдяки чому, місцеве самоврядування стане справді сильним. Це нові можливості для місцевого самоврядування та, водночас, серйозна відповідальність”, — підсумував очільник Держгеокадастру.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: