НОВИНИ

Кабмін пропонує скасувати пільгове оподаткування палива

16.08.2022 15:11
palne-da194f1d

Кабінет міністрів України вніс до Ради законопроєкт №7668  про скасування пільгового оподаткування на пальне. Відповідний законопроєкт був зареєстрований ВРУ, пише agronews.ua.

Так, цим законопроєктом уряд пропонує відновити ставку акцизного податок на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан у розмірі 100,00 євро за 1000 літрів.

«Проєктом Закону пропонується внести зміни до пункту 41 підрозділу 5 «Особливості справляння акцизного податку та екологічного податку» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, якими встановити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів», – ідеться у пояснювальній записці.

Як зазначається, для узгодження норм Податкового кодексу України передбачено також внесення відповідних змін до абзацу першому пункту 82 підрозділу 2 «Особливості справляння податку на додану вартість» розділу XX «Перехідні положення».

Прийняття законопроекту сприятиме створенню умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету за рахунок надходження податкових платежів», – сказано у документі.

Авторами законопроєкту є прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: