НОВИНИ

Кабмін дозволив вирубувати ліс на Рівненщині, аби добувати бурштин

31.03.2021 16:37
im-burshtin

Приватне підприємство, яке здійснює видобуток бурштину, та лісгосп судилися один із одним за ліс із 2019 року. Про це повідомляє GreenPost, пише agronews.ua.

Уряд дозволив ДП «Володимирське лісове господарство» вирубати ліс та чагарники для  видобутку бурштину. Про це стало відомо 31 березня на засіданні Кабінету Міністрів України. 

Йдеться про родовище «Володимирець Східний». Гірничі роботи буде вести ТОВ «Центр «Сонячне ремесло». У Кабміні наголошують, що це забезпечить роботою робітників підприємства та надходження до місцевого бюджету плати за землю.

Нагадаємо, що приватне підприємство «Сонячне ремесло» почало судитися з лісниками та чиновниками ще у 2019 році. Все через те, що в кінці 2018 року, товариство уклало договір з Володимирецькою адміністрацією на оренду 60 гектарів землі поблизу селища. Але почати видобувати бурштин на цій ділянці так і не змогло. Адже на ній росте ліс. 

“Коли Кабмін виносить рішення про вилучення земельної ділянки і переведення її до земель промисловості, дерев там уже не мало би бути, але вони, фактично, там є.  Ми подали до суду, оскільки вважаємо, що ліс належить лісгоспу і він його повинен прибрати”, – скаржиться адвокатка підприємства Ольга Стрижова.

Натомість у Володимирецькому лісгоспі непохитні: приватне підприємство не надало дозвільні документи на вирубку зелених лісових насаджень.  

Нагадаємо, що на Житомирщині відновлюють ліс після масштабних торішніх пожеж.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: