НОВИНИ

Кабмін домовляється з банками про зниження кредитних ставок на землю

09.02.2020 18:09
05-land

Кабінет міністрів України веде перемовини з банками про можливість надавати вигідні кредити на придбання землі сільськогосподарського призначення. Про це під час «Години запитань до уряду» у парламенті розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Уряд на основі ухвалених законів робить усе можливе для того, аби ставка по кредитуванню зменшувалась і для бізнесу, і для іпотеки, і для запуску ринку землі. Дешевий і доступний фінансовий ресурс для запуску ринку землі – це критично важливий елемент, і ми від нього не відмовимось», – сказав Гончарук.

Депутати Верховної Ради запитали прем’єр-міністра, чи не закладено у земельному законі схем для зловживань банками. На що Олексій Гончарук відповів так:

“Закон про ринок землі дуже важливий, в тому числі, щоб запустити економіку. Банківський сектор нам потрібен у цьому випадку для того, щоб надати дешеві ресурси. Саме кредитування має запустити українську економіку… уряд зараз приділяє багато уваги банківському сектору, як важливому елементу для запуску ринку землі. Ми це робимо свідомо, це абсолютно нормальна практика, ні про які схеми не йдеться”, – сказав Гончарук.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: