ГОЛОВНЕ

Кабмін боротиметься з незаконним продажем деревини

11.01.2020 11:02
goncharuk

Прем’єр-міністр провів селекторну нараду і дав доручення головам обласних та Київської міської держадміністрацій, за участю представників органів місцевого самоврядування, активізувати роботу щодо запровадження постійними лісокористувачами ведення електронного обліку деревини, повідомляє Урядовий портал.

«Тіньові схеми — це кошти, вкрадені у кожного українця. 2020-й рік стане роком детінізації української економіки. Ми вже почали з нелегальних АЗС, грального бізнесу. Додаємо у фокус облік деревини», – заявив Глава Уряду на початку наради.

Олексій Гончарук відзначив, що у грудні минулого року Кабмін прийняв низку рішень у цьому напрямку. Зокрема, була прийнята постанова «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених і контролю за неперевищенням обсягу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених», що передбачає обв’язковий електронний облік деревини. 

«Сьогодні до системи електронного обліку підключені всі державні лісогосподарські підприємства, які належать до сфери управління Держлісагентства та Міноборони України. Проте із 187 постійних лісокористувачів комунальної власності до системи електронного обліку підключено лише 69. Це неприпустимо. Відсутність електронного обліку деревини дає можливість легалізувати незаконно заготовлену деревину через фальсифікацію документів про походження», – наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: