НОВИНИ

К світі рекордно зріс попит на заморожені квіти бузини

26.03.2023 11:27
elder-3430965_960_720-920x613

На квіти бузини зараз великий попит у виробників сиропів у Сполученому Королівстві, в Австрії, в Німеччині – це продукт, який у нас останні три роки купують в обсягах близько 200 тонн Квіти бузини можуть істотно розширити можливості виробників України та допоможуть “зміцнитися” у своєму сегменті. Про це зазначив Дмитро Бульбах, директор з експорту та імпорту, AMVEL s.r.o. (Чехія), пише agronews.ua.

Припустімо, квіти бузини збираються і заморожуються вже в травні. Якщо завод має можливість для цього, сезон можна розпочати вже в травні. Це гарний бонус і великий плюс, тому що можна долучити вже якісь потужності та людей. Однак є там і свої нюанси – квітка бузини дуже чутлива до температури. Її не можна заморожувати вологою.

На квіти бузини зараз великий попит у виробників сиропів у Сполученому Королівстві, в Австрії, в Німеччині – це продукт, який у нас останні три роки купують в обсягах близько 200 тонн.

Його багато вирощують у Румунії та Угорщині, але ми свої квіти експортуємо з України. І в нас є клієнти на цю продукцію, – зазначив Бульбах.

Крім квітів бузини підприємець вважає, що дуже багато виробників незаслужено забули про ягоди шипшини. Однак саме зараз на них спостерігається чималий попит. До того ж такі культури дають змогу істотно розширити активний сезон.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: