НОВИНИ

Ізраїльська компанія пропонує курятину «з пробірки»

17.02.2021 15:31
Screenshot_412-83561

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку, яка коштуватиме приблизно €6,70. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Для цього компанія на чолі з біоінженером, професором Яаковом Нахміасом розробила власну унікальну технологію. У майбутньому, говорить він, витрати можна зменшити ще більше.

Інноватори обіцяють, що виробництво продукуватиме на 80% менше викидів парникових газів у порівнянні зі звичайним отриманням м’яса, і використовуватиме на 99% менше землі.

Лабораторна курятина зекономить чимало води – як мінімум 96 %.

У компанії розповідають, що культури клітин розмножуються без застосування генної інженерії. Це стосується і поживних середовищ – весь процес відбувається без генетично модифікованих організмів.

Таку технологію можна застосовувати не лише до птиці. Аналогічним способом можливо вирощувати м’ясо всіх інших сільськогосподарських тварин.

За словами Рома Кшука, генерального директора Future Meat Technologies, технологія лабораторного виробництва м’яса буде випробувана на пілотній установці в практичних умовах до кінця року.

Нагадаємо, що Україна відновила експорт птиці до Сінгапуру.


Перегляди: 32
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: