НОВИНИ

В Ізраїлі розробляють інноваційне покриття для овочів

08.01.2020 14:33
В Ізраїлі розробляють інноваційне покриття для овочів

Харчові розчини для фруктових та овочевих покриттів, мають зменшити відходи та замінити пластикову упаковку Пише AFN.

Поки, як пояснює команда, Sufresca зосереджується на огірках, помідорах, цибулі, часнику і перці – тому що для цих продуктів існує менше практичних рішень для покриття, на відміну від яблук чи цитрусових, як лимон, де депонування воском вже давно є загальною практикою.

“Sufresca розробила шар покриття GRAS (загальновизнаний як безпечний). Він продовжує термін зберігання, запобігає втратам, дозволяє продовжувати обмін речовин, необхідний для збереження свіжості та харчової цінності фруктів і овочів”, – сказав доктор Ідо Шехтер, генеральний директор Агроінноваційний фонд, який вже вклав у компанію 800 000 доларів.

Не тільки Sufresca успішно розробляє біоупаковку. Так, компанія Apeel Sciences розробила порошок на основі шкірки з апельсинів, який розчиняють у воді та застосовують для пакування. Індонезійський стартап Evoware створив з водоростей харчову обгортку, яка здатна розкладатися після використання. Компанія Hazel Technologies запропонували саше, які вдвічі збільшуює термін зберігання продуктів та запобігає гниттю чи появі грибка.

Усі ці інноваційні винаходи є альтернативою пластику.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: