НОВИНИ

В Ізраїлі розробляють інноваційне покриття для овочів

08.01.2020 14:33
ovochi2

Харчові розчини для фруктових та овочевих покриттів, мають зменшити відходи та замінити пластикову упаковку Пише AFN.

Поки, як пояснює команда, Sufresca зосереджується на огірках, помідорах, цибулі, часнику і перці – тому що для цих продуктів існує менше практичних рішень для покриття, на відміну від яблук чи цитрусових, як лимон, де депонування воском вже давно є загальною практикою.

“Sufresca розробила шар покриття GRAS (загальновизнаний як безпечний). Він продовжує термін зберігання, запобігає втратам, дозволяє продовжувати обмін речовин, необхідний для збереження свіжості та харчової цінності фруктів і овочів”, – сказав доктор Ідо Шехтер, генеральний директор Агроінноваційний фонд, який вже вклав у компанію 800 000 доларів.

Не тільки Sufresca успішно розробляє біоупаковку. Так, компанія Apeel Sciences розробила порошок на основі шкірки з апельсинів, який розчиняють у воді та застосовують для пакування. Індонезійський стартап Evoware створив з водоростей харчову обгортку, яка здатна розкладатися після використання. Компанія Hazel Technologies запропонували саше, які вдвічі збільшуює термін зберігання продуктів та запобігає гниттю чи появі грибка.

Усі ці інноваційні винаходи є альтернативою пластику.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: