НОВИНИ

Ізраїльські експерти поділяться досвідом з українськими аграріями

15.05.2020 15:32
https://agronews.ua/

Відбулася зустріч з Першим секретарем Посольства Держави Ізраїль в Україні Йоавом Бистрицьки. Ми домовилися провести навчання для працівників Укрдержфонду для обміну знаннями за участі ізраїльських експертів. Це буде дуже корисний крок в розвитку дорадництва в Україні. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише agronews.ua.

“Другий важливий крок – це обмін досвідом в управлінні водними ресурсами та зрошенні. Ми плануємо запуск пілотного проекту на Бессарабії, зараз це особливо актуально через посуху. Ми будемо вдячні за підтримку та експертизу ізраїльських колег у проведенні аналізу для розробки моделювання та програми розвитку зрошення на Бессарабії”, – прокоментував він.

Висоцький зазначив, що Ізраїль є світовим лідером у сфері сільськогосподарських досліджень і технологій, які дали можливість значно збільшити обсяги та якість сільськогосподарських культур за рахунок створення нових сортів рослин і насіння, а також таких інновацій, як кондиціювання ґрунту, використання вермикуліту, який при змішуванні з місцевим ґрунтом підвищує врожайність, та використання сучасних систем крапельного зрошення.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: