НОВИНИ

Із ячменю вперше створили повноцінне молоко

19.02.2021 16:00
chto-budet-esli-kazhdyj-den-est-molochku_1598040162908798388

Компанія Take Two Foods, яка через дочірнє підприємство належить AB InBev, створила із пивоварного ячменю рослинне молоко зі смаковим профілем та вмістом поживних речовин, що максимально відповідають тваринному продукту. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі – білок (від 5 до 8 грамів), вітамін D, кальцій. Що важливо, йому нарешті притаманний вершковий смак. Рівень калорійності варіюється залежно від смаку – від оригінального несолодкого до ванільного та молочного шоколаду зі вмістом 12 грамів цукру на 100 мл.

Take Two Foods виготовляє інноваційний продукт із високорозчинної протеїнової суміші EverPro BR EverGrain, яка містить 85% білку з ячменю та рису.

За словами Сари Пул, генерального директора Take Two Foods, це зовсім інше ячмінне молоко, ніж попередні його аналоги на ринку.

«Ячмінь – це не ніша. Це одна з найбільших культивованих рослин у світі. Проте ячмінне молоко Take Two Foods – перше молоко на рослинній основі, яке за смаком, поживністю та функціональністю відповідає тваринному», – говорить вона.

Новий продукт добрерозчинний, має кремову текстуру. Його можна пити, додавати у смузі, каву чи випічку.

У списку інгредієнтів ячмінного молока – вода, ячмінний та рисовий білок, кокосові вершки, органічна соняшникова олія, гороховий білок, до 1% карбонату кальцію, натуральний ароматизатор, морська сіль, органічна камедь, вітамін D2 та органічний соєвий лецитин.

Нагадаємо, що названо перелік фальсифікаторів молочних продуктів, які постачаються в школи і садочки.


Перегляди: 38
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: