НОВИНИ

Івано-Франківське підприємство сплатить майже 9 млн грн штрафу

26.05.2022 19:08
56602625f3f175be36467c6f

У 2020 році фахівцями Державної екологічної інспекції  Карпатського округу проведено планову перевірку Державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Про це повідомляє пресслужба відомства, пише agronews.ua.

У результаті державними інспекторами було виявлено, що підприємство здійснює наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Сума збитків, завданих довкіллю, склала 8 037 192 гривень.

Однак, у добровільному порядку підприємство відмовилось сплачувати пред’явлену претензію. Тому Держекоінспекція звернулась з позовом до Господарського суду Івано-Франківської області. Рішенням суду першої інстанції вимоги ДЕІ задоволено. Підприємство подало апеляцію, проте 26 квітня 2022 року постановою Західного апеляційного господарського суду залишено в силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 18 жовтня 2021 року про задоволення позову Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення з ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» завданої довкіллю шкоди.

Загалом підприємству доведеться сплатити  8 852 048, 86 гривень у фонд охорони навколишнього природного середовища за наднормативні викиди в атмосферу без спеціального дозволу. Кошти, які сплачуються  за завдану довкіллю шкоду, надходять у державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища, звідки спрямовуються на виконання природоохоронних заходів. 



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: