Підприємці з Херсонщини Андрій Бігленко та Дмитро Моцак у 2015 році єдиними в нашій країні почали виготовляти справжній італійський делікатес під назвою «Українські в’ялені помідори», повідомляє ШоТам.
“Накуштувались у Італії, а приїхали до України у 2015 і не знайшли такого “Імпортні містять купу стабілізаторів та оцет, ми цього не хотіли”, – розповідає Андрій Бігленко, засновник.
Зараз виготовляють 5 смаків помідорів і 3 паштет-соуси з томатами. Тільки помідори, спеції, сіль, часник, олія. Спочатку в’ялили на кухні, потім за класикою – на сонці. “В’ялили біля моря, але все одно клімат не такий, як в Італії”, – говорить Андрій Бігленко.
Основні вкладення пішли на дегідратаційне обладнання.
“А томатів на Херсонщині не бракує – домовляємось із фермерами”, – додає Дмитро Моцак, бізнес-партнер.
“Навіть ті, хто почав після нас виготовляти такий продукт, не створили подібного”, – переконаний Андрій Бігленко.