НОВИНИ

Інвестиції в рослинні компанії зросли втричі всього за рік

19.03.2021 17:11
fiXp3TVQ_l

Інвестиції в рослинні компанії, що вирощують клітини та виготовляють ферментований білок, у 2020 році сягнули $3,1 млрд. Як свідчать дані Інституту доброї їжі (GFI), це значно вище, ніж $1 млрд у 2019 році. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», — говорить Керолайн Бушнелл, директор з корпоративного співробітництва GFI.

Приватний сектор бачить неймовірний потенціал у швидкозростаючій галузі. Левову частку інвестицій — $2,1 млрд — отримали компанії, які виготовляють протеїн з рослинних матеріалів. Один лише приватний капітал виробника рослинного молока Oatly склав $200 млн, а фінансування Califia Farms сягнуло $172 млн.

Стартапи, орієнтовані на вирощування м’яса з клітинних культур, протягом року отримали фінансування на $360 млн, включаючи $75 млн для Mosa Meat, якій приписують створення першого в світі вирощеного в лабораторії гамбургера.

Ферментаційні компанії, орієнтовані на альтернативні білки, залучили $590 млн інвестицій. Наприклад, Perfect Day отримав $300 млн, а Nature’s Fynd — близько $45 млн.

«Громада інвесторів пробуджує величезний соціальний та економічний потенціал харчових технологій, щоб кардинально переробити нашу систему харчування», — сказала Шарін Мюррей, старший спеціаліст із залучення інвесторів у GFI. 

Ранні розробники, такі як Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meats та Mosa Meat, продовжують добре розвиватися, і все більше і більше підприємців бачать потенціал для досягнення успіху у сегменті альтернативних білків, додала вона.

Нагадаємо, що українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: