НОВИНИ

Інвестиції в полуничний бізнес окупляться за три роки

03.04.2019 10:57

Якщо запитати в українців, з яким смаком у них асоціюється літо, багато, безсумнівно, назвуть полуницю. І це нікого не здивує, оскільки важко знайти більш популярну ягоду в нашій країні. Щорічно ми з’їдаємо близько 50-70 тис. тонн смачної і ароматної суниці садової (полуниці), а останнім часом все більше її стали відправляти і за кордон, пише Pro-Consulting.

Звичайно, ніхто б не відмовився їсти суницю і в зимовий час, коли організму особливо потрібні натуральні вітаміни. Хтось скаже, що взимку суниця в нашому кліматі не росте, і буде неправий. Тому що, використовуючи останні досягнення в галузі вирощування ягід в закритому ґрунті, можна отримувати свіжу ягоду протягом усього року. Природно, що в міжсезоння вона буде продаватися дорожче, забезпечуючи додатковий дохід інвестору.

Скориставшись бізнес-планом, розробленим аналітиками Pro-Consulting, можна створити рентабельне тепличне ягідне господарство площею один гектар. Для цього буде потрібно $ 2,5-3 млн, 87% яких піде на будівництво та обладнання теплиць. Крім них необхідно буде спорудити допоміжну інфраструктуру: технічний водойму, водяну свердловину, цех для упаковки і складування ягід, адміністративно-побутову будівлю.

Технологія вирощування суниці методом гідропоніки вже досить добре відпрацьована. Вона полягає в зрошенні коренів рослин спеціальним розчином, що містить оптимально збалансований склад корисних речовин для отримання максимальної врожайності.

Операційні витрати підприємства на 60% будуть складатися з плати за електроенергію та інші ресурси, на 22,2% – з зарплати персоналу і на 8,6% – з витрат на упаковку і логістику.

Розрахунки згідно бізнес-плану показують, що рентабельність продажів даного тепличного господарства можуть досягати 45%, але для цього необхідно заздалегідь подбати про організацію каналів збуту вирощеної продукції. Бажано налагодити співпрацю з великими оптовиками.

У разі чіткого дотримання розробленого проекту, інвестиції в суничний бізнес окупляться трохи більше, ніж за три роки. А за п’ять років дії бізнес-плану початковий капітал інвестора збільшиться в півтора рази.

Вкладення грошей у тепличне вирощування суниці дозволить не тільки отримувати хороший дохід протягом всього року, але і приносити користь суспільству, поставляючи до столу українців корисну вітамінну продукцію


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: