НОВИНИ

Індія експортуватиме бобові із Запоріжжя

23.02.2019 09:19

Індія планує наростити імпорт бобових культур із Запорізької області. Пояснює зростання закупівель сої, гороху та нуту збільшенням кількості населення-вегетаріанців. Натомість пропонує українцям купувати індійські ліки, медпрепарати та їздити в медичні туристичні поїздки. Про це заявив Гхоту Рам Міна, заступник Надзвичайного і Повноважного посла Індії в Україні, повідомляє «Перший Запорізький».

За його словами, Індія – потужний імпортер агропродукції. Справа у вегетаріанстві: більшість індійців не споживають м’яса. Його замінюють бобовими. Тому останні користуються значною популярністю. Особливо попит на бобові зростає влітку.

Торік товарооборот між Запорізькою областю та індійськими партнерами становив $152,7 млн. Порівняно з попереднім роком він збільшився на 32,6% або $37 млн. Експорт – $145 млн, імпорт – $7 млн.

Найбільше виробники із Запоріжжя експортували: недорогоцінні метали та вироби з них (52% від загального обсягу експорту запорізьких товарів в Індію) жири і масла тваринного або рослинного походження; машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання; продукти рослинного походження.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: