НОВИНИ

Індійські фермери потерпають від безпритульних корів

07.02.2019 11:18

Тисячі індійських фермерів змушені залишатися вночі на полях, щоб захистити посіви від бездомних корів, які вештаються в пошуках їжі. Загрозлива ситуація склалася через те, що в країні забій корів – поза законом, а уряд не побудував нові притулки для непродуктивних тварин. Про це повідомляє agroxxi.ru.

Майже 85% фермерів Індії володіють менш ніж 2 га землі. А враховуючи ще й низькі ціни на сільгосппродукцію в країні, навіть незначне пошкодження коровами посівів, має великий вплив на засоби для існування індійського аграрія.

Безпритульні корови, що тиняються містами й селами, завжди були характерною рисою Індії, проте останніми роками їх кількість різко зросла. Фермери звинувачують у цьому політиків, оскільки торгівля ВРХ сьогодні обмежена урядовими репресіями, а держава так і не спромоглася побудувати нові притулки-корівники.

У країні посилено заходи з неліцензійними бійнями та контрабандою худоби, і внаслідок певних перекосів налякані торговці ВРХ зупинили торгівлю навіть волами, що не вважаються священними.

В Індії близько 3 млн голів ВРХ стають непродуктивними щороку. Бездомні корови й низькі ціни на сільгосппродукцію є основними проблемами для індійських аграріїв. Фермери вважають, що уряд повинен відкрити притулки для корів і дозволити торговцям худобою працювати, не побоюючись переслідування.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: