НОВИНИ

Імпортні продукти на новорічному столі українців подешевшали

29.12.2019 07:00
755923

Імпортні продукти на новорічному столі українців, в тому числі імпортний алкоголь, червона ікра та червона риба, не подорожчають завдяки зміцненню гривні в поточному році. Про це на прес-конференції повідомив директор української Асоціації постачальників і торгових мереж Олексій Дорошенко.

“Якщо ви купуєте багато імпортного, то вартість новорічного столу не зросте або навіть знизиться”, – сказав він.

“Зміцнення гривні щодо долара призвело до здешевлення імпортних товарів, таким чином, ми можемо дешевше купувати червону рибу та ікру. Ті ж, хто накриває стіл з імпортних продуктів, цього року можуть зробити це дешевше”, – сказав Дорошенко.

Він додав, що імпортний алкоголь цього року дешевший на 20% порівняно з 2018 роком.

При цьому, за його словами, середній новорічний стіл, що складається переважно з українських продуктів, подорожчає на 8-10% – за рахунок збільшення вартості овочів. При цьому для найбідніших категорій населення, в тому числі пенсіонерів, новорічний стіл подорожчає до 15%.

“На жаль, зростання цін відіб’ється на столі середнього українця, і чим бідніший, тим більш відчутним буде зростання ціни порівняно з минулим роком. Страви з картоплі виявляться найдорожчими, якщо порівнювати з 2018 роком. При цьому традиційно найдорожчі продукти, такі як риба, і м’ясо, зросли в ціні найменше”, – сказав він.

Водночас, ціни на алкогольні напої зросли незначно. “На алкоголь впливає переважно мінімальна роздрібна ціна, яка вже не піднімалася півтора року. Горілка подорожчала на 3 грн за 0,5 л за останній рік, шампанське – на 2-3 грн за пляшку”, – зазначив експерт.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: