НОВИНИ

Імпорт сиру в Україну максимально зріс

20.12.2021 14:31
Cheeses_1872x628px

Наближається Новий рік, найкращий період для реалізації сирів. До активних продажів сировари готуються заздалегідь, накопичують обсяги продукції, готують мережі до підвищення цін. Про це повідомляє ІНФАГРО, пише agronews.ua.

Цього року вітчизняним виробникам можуть неабияк зіпсувати плани імпортери. Минулого місяця побито черговий рекорд з імпорту сиру в Україну – сичужного сиру завезено майже 4,4 тис. т, у тому числі 2,5 тис. т твердого/напівтвердого сиру. Це просто величезний обсяг навіть для передсвяткової реалізації. Цей сир торгівля і намагатиметься розпродати під свята із застосуванням різноманітних акцій. У таких умовах більшість вітчизняних сироварів навряд чи зможуть досягти запланованих результатів.

Тим не менш, очевидно постачання здійснювалося за старими зобов’язаннями, і найближчим часом імпорт суттєво скоротиться через значне подорожчання сиру в Європі та девальвацію гривні.

На грудень багато виробників все-таки збільшили ціни. Це означає, що українські споживачі для святкового столу будуть змушені платити за сир типу «Російський» не менше ніж 230 грн/кг.

Що стосується експорту, то донедавна експорт і сиру, і сирних продуктів був досить активним. Минулого місяця з України вивезли майже 500 тонн сичужного сиру та понад 2 тис. т напівтвердого сирного продукту. У грудні показники будуть набагато скромнішими.

Читайте також: Ціни на соняшникову олію впали до найнижчого у сезоні рівня.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: