НОВИНИ

Росія нарощує поставки курчат в Україну

07.02.2020 12:04
chicks-breeding-big

Росія стрімко збільшила експорт курчат в Україну. Експортер – тульський підрозділ американської компанії. Про це з посиланням на російські ЗМІ повідомляє Agronews.

Постачання племінної птиці в Україну за останні чотири роки в натуральних вимірах збільшилося майже вп’ятеро – до 43,7 тонни, що у вартісному вимірі становило $1,4 млн (ріст на 53,2%).

В останні роки продажі племінних курчат практично особливо не змінювалися, але 2019 рік став рекордним, дивлячись на поставки в натуральних обсягах у порівнянні з 2018 роком.

За даними Федеральної митної служби РФ, Україна закуповує курчат вагою не більше 185 граммів.

Основний поставник – “донька” американської компанії Aviagen, що знаходиться у Тульській області. Виробник локалізує майданчики по всьому світу, ближче до споживача, з чим і пов’язано збільшення поставок молодяка з території РФ.

За словами президента «М’ясної спілки Росії» Мушега Маміконяна, торгівля між країнами в птахівничій галузі в майбутньому може зрости. “”Вітчизняне птахівництво за останні 15 років показало дуже високу динаміку зростання. Крім того, відбулися якісні зміни: з’явилося багато нових інкубаторскіх потужностей тощо. Ця галузь в країні є дуже конкурентоспроможною і може постачати як кінцевий продукт, так і матеріал для виробників”, – зауважив він.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: